23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Få godkendt dit trykluftsystem. Vi hjælper med CE-mærkning.

Udløber
30. januar 2026

Granzow kan assistere med CE-mærkning, hvis det ønskes. Vi sørger for alt, dokumentation er i orden og at anlægget overholder de tekniske krav, som EU-overensstemmelseserklæring forudsætter.

Ifølge arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 99 og 1977 er det lovpligtigt, at ejerne sørger for deres trykbeholdere og rørsystemer's opstilling er kontrolleret, blevet efterset og er godkendt til drift (CE-mærket), før de tages i brug.

Reglerne er en del af PED (Pressure Equipment Directive), som omfatter alt udstyr, som anvendes under tryk. Alt udstyr under tryk skal være produceret i henhold til reglerne under PED

Hvad vil det sige?
Trykluftinstallationer, hvor produkttallet kommer op på 1.000 eller derover (samt et overtryk på mindst 0,5 bar) skal ifølge bekendtgørelsen overholde PED. Det vil sige, at det er et lovkrav, så snart anlægget har en beholdervolumen gange maks, trykket på anlægget, som eksempelvis 10 bar x 100 liter = 1.000.
I praksis betyder det, at langt de fleste anlæg skal overholde kravene i bekendtgørelsen.

Man anser et anlæg, som en ny enhed/maskine, når anlægget er bygget sammen af flere separate dele + eventuel styring. Der skal forelægge en risikovurdering samt brugermanual på det samlede anlæg.
Udskifter, eller tilføjer man dele til anlægget 1:1, så skal enheden ikke CE-mærkes på ny.
 

Granzow A/S har samlet et overblik over, hvilke lovpligtige inspektioner der er forbundet med en kompressor, som du som ejer skal foranstalte, før du tager dit anlæg i brug. Du kan også læse hvornår de løbende inspektioner kræver at blive indført:
https://granzow.dk/viden-om/akademiet/overhold-de-lovpligtige-maerkninger-og-inspektioner-paa-dit-trykluftsystem 

 

Kontakt Granzow A/S  for yderligere info eller fagkyndig vejledning.
Tlf.: 43 20 26 00
E-mail: info@granzow.dk
Web: www.granzow.dk

Vi har mere end 87 års erfaring og tilbyder et stort udvalg af forskellige produkter inden for lufttryk både til små og store virksomheder på tværs af mange brancher.

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519
P nummer: 1003073153

Kontaktperson

Send til en kollega

0.095