23948sdkhjf

Samarbejde er vandvejen til eksportsucces i Kina

Partnerskaber og demonstrationsprojekter er afgørende for, at danske vandvirksomheder tør prøve kræfter med det kinesiske marked.
Det viser en ny undersøgelse gennemført af eksportnetværket Danish Water Technology Group for Naturstyrelsen.

- Skrappe lovkrav har skabt en dansk vandbranche i verdensklasse, men når det gælder salg til store kinesiske vandprojekter, er mange virksomheder stadig tøvende, fortæller Ilse Korsvang fra Danish Water Technology Group (DWTG), der i regi af Eksportforeningen samler ca. 50 danske vandvirksomheder i eksportnetværk og fælles eksportfremstød.

Partnerskaber øger interessen markant
DWTG har i den nye undersøgelse spurgt 113 danske vandvirksomheder om deres planer i forhold til salg i Kina. 30 procent af de adspurgte har allerede aktiviteter i Kina, men derudover er det kun yderligere ca. 28 procent, som overvejer det kinesiske marked. Dog viser tallene en spændende tendens.

- Andelen der overvejer aktiviteter i Kina stiger fra 28 til 51 procent, hvis virksomhederne kan få mulighed for at deltage i partnerskaber og konkrete demonstrationsprojekter sammen med andre danske virksomheder i Kina, siger Ilse Korsvang, og fortsætter:

- I DWTG ser vi, at virksomheders investeringer i Kina bedst betaler sig, når virksomhederne fra starten skaber en distribution via lokale partnere. Samtidig er demonstrationsprojekter vigtige, og de kræver partnerskaber mellem flere danske virksomheder. Vores løsninger skal vises frem lokalt, så kinesiske kunder kan se, at de ikke kun virker under europæiske forhold.

Fokus på match-making
Lige netop at finde lokale partnere er hovedformålet, når Danish Water Technology arrangerer Shanghai-Denmark Water Days i Shanghai og Yixing den 7.-15. maj. Her får danske vandvirksomheder mulighed for at møde lokale partnere og kunder via blandt andet match-making-møder, virksomheds-besøg og deltagelse i IE EXPO.

- IE Expo er en af de ledende messer i Asien for vand, spildevand, affald, genbrug og kontrol af luftforurening og energieffektivitet. Sidste år var der 24.000 besøgende. 90 procent af dem var kinesere, og det understreger muligheden for at opbygge et stærkt kinesisk kontaktnet, slutter Ilse Korsvang.

Region Midtjylland, State of Green og Udenrigsministeriets Innovationscenter Danmark i Shanghai er medarrangører på Shanghai-Denmark Water Days.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078