23948sdkhjf

Det sker: Find den direkte vej til oliens vækstmarkeder

Den internationale olie- og gasindustris mødested, OGIB i Esbjerg i maj 2013, byder på konference med fokus på vækstmarkeder og britisk-danske partnerskaber.
Efter direkte kontakter med potentielle samarbejdspartnere ved B2B-møder på førstedagen får deltagerne i Oil & Gas International Business2Business Event 2013 (OGIB) i dagene 15.-16. maj i Esbjerg mulighed for at hente værdifuld viden om markeder på en konferencedagen efter.

I samarbejde med UK Trade & Investment på den britiske ambassade i København har Offshore Center Danmark sammensat et program med appel til både mindre og store virksomheder i den internationale olie- og gasindustri. Formiddagen består af aktuelle rapporter fra en række vækstmarkeder, mens eftermiddagen er helliget samarbejdet mellem danske og britiske virksomheder i branchen.

- Vi ser store muligheder for danske virksomheder på både de nære vækstmarkeder, Norge og Storbritannien, og i mere eksotiske olielande som Grønland, Forenede Arabiske Emirater og Angola. Vi har på flere måder fokus på Angola, hvor der er kæmpefund, men meget lidt viden om at udvinde naturrigdommene. Vi er ved at etablere et offshorecenter i landet, som skal være en døråbner til et ikke helt ukompliceret marked for danske virksomheder, siger udviklingschef Morten Holmager, Offshore Center Danmark.

Angola er Afrikas største olieproducent med en daglig produktion på 1,8 mio. tønder, og de kendte oliereserver er på svimlende 13 mia. tønder.

Mange britiske virksomheder deltager
Da OGIB blev holdt første gang i maj 2012, strømmede over 200 repræsentanter fra 13 olieproducerende lande til Esbjerg. Alle de nævnte vækstmarkeder var repræsenteret, og i 2013-udgaven er der udsigt til et særlig stort kontingent af britiske deltagere.

Markedsrådgiver for Energy & Renewables på den britiske ambassade, Tommy Graff Hansen, oplyser, at UK Trade & Investment særskilt inviterer en række engelske virksomheder, fra mindre selskaber til operatører, til at deltage.

- Vi er som udgangspunkt til for de britiske virksomheder, men har stor interesse i at bistå også danske virksomheder med at indgå partnerskaber. Det viser sig, at et godt samarbejde på tværs giver virksomheder fra begge lande adgang til flere projekter i Nordsøen, siger Tommy Graff Hansen.

Mindre virksomheder kan møde store
Maersk Oil er blandt selskaberne med licenser i både britisk og dansk farvand, og konferencen vil give viden om deres supply chain og udbygningsplaner i både britisk og dansk sektor.

Samme emne, supply chain, vil eftermiddagens sidste indlægsholder, William Cattanach, industry develop manager i det britiske klima- og energiministerium (DECC), kredse om. Han vil foruden udviklingen af en stærk supply chain også berette om arbejdet med at tiltrække investeringer til britisk sektor.

- Især for mindre virksomheder byder dagen på muligheder for at møde repræsentanter for operatører og andre toneangivende selskaber direkte og skaffe sig nyttig viden om markeder. I dagligdagen yder vi gratis rådgivning til danske virksomheder i alle størrelser, som ønsker at indgå partnerskaber med britiske selskaber eller etablere sig i landet. Derfor er OGIB og pendanten inden for offshorevind, OWIB, så interessante for os, siger Tommy Graff Hansen.

B2B-møder giver adgang til nye partnere
Rygraden i OGIB i Esbjerg er førstedagens store B2B-arrangement, hvor deltagerne kan opnå direkte kontakt med en række potentielle samarbejdspartnere ved møder á 15 minutters varighed. Udviklingschef Morten Holmager opfordrer virksomhederne i branchen til at tilmelde sig så tidligt som muligt og senest tre uger før arrangementet, så de kan få adgang til den brugervenlige B2B-planner, hvor de kan sammensætte den ønskede mødeplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078