23948sdkhjf

Nordisk Staal skal bygge flyvende bil

Frederiksværk-virksomheden er med i realiseringen af et nyt projekt, der skal skabe en flyvende bil.
Ideen om den flyvende bil lyder umiddelbart temmelig science fiction-agtig, men for elektroningeniør Jesper Bendsen er den temmelig virkelig. Han har nemlig sat sig for at udvikle en bil, der både kan flyve og køre – og som kan lette direkte fra en indkørsel. Projektet har fået navnet The Pegasus Atlas Project. Det skriver Halsnæs Avis.

Projektet er blevet vurderet af eksperter, som har konkluderet, at det kan realiseres, og nu er det nået så langt, at en prototype skal bygges, og blandt de underleverandører, der er blevet en del af projektet, er Nordisk Staal.

- Det er meningen, at vi skal stå for at bygge prototypen, hvor vores kernekompetence er metalkonstruktion, og vi så henter ekspertise på de forskellige tekniske områder undervejs. Det er altså meningen, at den første Pegasus skal rulle ud herfra Nordisk Staal. Om Pegasus også skal serieproduceres her vides ikke, men det er da en mulighed, siger direktør for Nordisk Staal, Jan Sørensen, til Halsnæs Avis.

Udover Nordisk Staal er blandt andet DTU involveret med design af rotor, vinger og haleparti.

Ifølge Berlingske Tidende vil produktionen af prototypen løbe op i 30 mio. kr., og Jesper Bendsen forventer, at Højteknologifonden vil finansiere halvdelen, mens resten af pengene skal hentes hos private investorer.

Læs mere om projektet på [url]http://www.PegasusAtlas.com[/b]
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081