23948sdkhjf

Transport giver fremgang hos Steel Coating

Nye kunder og en generel større ordretilgang er det konkrete resultat af satsningen på egen transportafdeling.
To lastbiler, som hver dag henter og bringer emner i hele landet, er et aktiv der trækker kunder til. Tidligere havde den østjyske virksomhed også afdelinger i Aalborg og Hørning, men som en konsekvens af den økonomiske afmatning, blev alle aktiviteter samlet i Skanderborg. En nødvendig handling, som dog bød på nye muligheder. Direktør Per Rasmussen fortæller:

- Desværre er det ofte først i krisetider, man begynder at tænke anderledes. De mindre gode år gjorde, at vi blev tvunget til at ryste posen og se nærmere på kundegrundlag og udvikling. Vi havde før talt om logistik som et salgsparameter, men fik aldrig fulgt op på det. Krisen fik os videre med planen, siger Per Rasmussen.

Atter sorte tal på bundlinjen
Virksomheden, som forbehandler og pulverlakerer alle slags emner i stål og aluminium, analyserede grundigt, hvad der præcis kunne gøre en forskel. I den proces blev også flere kunder spurgt til råds. Selve fragtdelen, med både afhentning og levering af emnerne, blev som forventet godt modtaget, men færdigpakning i kundens emballage blev også efterspurgt. Per Rasmussen fortsætter:

- Den var helt oplagt, så den opfordring gik vi også videre med. Det er ikke noget, som besværliggør pakningen for os, da vi får emballagen med, når vi henter. Omvendt gør det en meget stor forskel for kunden, da der ikke skal bruges tid på, at pakke emnerne om efter levering.

Direktøren kan se sort på hvidt, at investeringen i transport betaler sig. Der er igen sorte tal på bundlinjen, og de ekstra udgifter til fragt, tjener sig ind via en større ordretilgang og nye kunder. I et presset marked er Per Rasmussen klar over, at prisen skal være særdeles konkurrencedygtig, men graden af service betyder stadig mere.

- Vi skal gøre det nemt for kunden at vælge os som leverandør. Pulverlakeringen kommer altid på som sidste led i processen, og på det tidspunkt skal der i hvert fald ikke opstå problemer med logistikken, slutter han.

Fakta
Steel Coating A/S er etableret i 1985 og beskæftiger sig med pulverlakering af små og store serier i stål og aluminium. I alt 30 medarbejdere har deres daglige gang på Industrivej 35 i Skanderborg. Der fokuseres på produktivitetsudvikling, udvikling af menneskelige ressourcer og vedvarende investering i nyeste teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078