23948sdkhjf

AP&T investerer i ny fabrik

Pladeformningseksperterne hos AP&T foretager deres største investering nogensinde med helt nye produktionslokaler i Ulricehamn, Sverige.
Nybyggeriet opføres kun godt et år efter, at AP&T investerede stort i fabrikken i Tranemo, hvor divisionen AP&T Press Systems holder til. Nu vælger virksomheden at opføre en helt ny fabrik til divisionerne AP&T Advanced Automation og AP&T Tooling Solutions i Ulricehamn.

Ud over produktionsfaciliteter har fabrikken også en produktionslinje til pressehærdning med tilhørende lasercelle, som kan anvendes til afprøvninger og udvikling af teknikken.

– Vi har en meget stor vækst inden for pressehærdning, hvor vi er en af de markedsførende på globalt plan. Derfor er dette nybyggeri helt nødvendigt for, at vi får muligheden for at udvikle os yderligere, siger Tord Andersson, administrerende direktør i AP&T.

Stigende efterspørgsel
I dag er pressehærdning en stadig vigtigere produktionsteknologi i bilindustrien. Der bidrager teknikken til fremstilling af lettere og samtidig stærkere pladeemner. Efterspørgslen forventes desuden at stige kraftigt, da pressehærdede emner gør, at bilproducenterne kan opfylde nye, strengere miljø- og sikkerhedskrav.

– Vi har en krævende men realistisk forretningsplan, hvor vi vurderer, at vi vil øge vores aktiviteter med cirka 50 procent på tre år. Fra en ordreindgang på 1 milliard i dag til 1,5 milliarder i 2015. Pressehærdningen kommer til at stå for den absolut største del af stigningen, forudsiger Tord Andersson.

Tilbage i Tranemo og Lagan
Opførelsen af den nye fabrik i Ulricehamn starter i februar. Frem mod sensommeren skal nogle dele af bygningen være klar til indflytning. Fabrikken forventes at stå helt færdig i julen 2013, hvor divisionerne AP&T Advanced Automation og AP&T Tooling Solutions flytter ind med produktion og udvikling.

Ud over AP&T's ledelse, som flytter fra Tranemo til den nye fabrik, bliver resten af virksomheden ikke berørt af flytningen. Alle aktiviteter i divisionen AP&T Press Systems forbliver i Lagan og i Tranemo som tidligere.
Læs mere om: AP&T
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079