23948sdkhjf

Steffca får finansmand som ny direktør

De to ejere, Martin og Mikkel Steffensen overlader ledelsen af virksomheden til Henrik Nissen.
Flere år i træk har Steffca været blandt Danmarks mest succesrige vækstvirksomheder og er kåret som Gazelle – under ledelse af brødrene og ejerne Martin og Mikkel Steffensen. Men 1. marts tiltrådte Henrik Nissen som ny administrerende direktør i virksomheden, der udvikler og fremstiller isolering og pakningsløsninger til virksomheder inden for produktion, forsyning og energi. Efter 33 år i finansverdenen får 57-årige Henrik Nissen nu sit første job i en fremstillingsvirksomhed.

Efter Henrik Nissens tiltrædelse vil de to ejere fremover kunne koncentrere sig om Steffca’s udadvendte aktiviteter, herunder kundekontakt og markedsføring - samt produktudvikling.

- Når en virksomhed er vokset så meget som vores, skal der bruges mere tid på daglig ledelse, administration, økonomistyring og medarbejdere. Derfor har min bror og jeg besluttet at afgive de daglige ledelsesopgaver til nye, men erfarne kræfter, så vi kan koncentrere os om det, vi for alvor brænder for – det udadvendte arbejde i forhold til kunder og nye produkter, som jo er de områder, der oprindelig skabte virksomheden, og som skal sikre væksten fremover, siger Martin Steffensen, Steffca’s hidtidige direktør.

- Jeg har stor respekt for, at de to ejere har mærket efter og erkendt, at de brænder mere for salg, kundekontakt og produktudvikling end de daglige ledelsesopgaver i virksomheden. Ofte ser man ejere blive bedt om at trække sig tilbage fra ledelsen af banker og kreditorer, men i Steffca’s tilfælde er der tale om en offensiv beslutning for at holde fast i den flotte vækst, virksomheden har haft hidtil og fortsat skal have, siger Henrik Nissen.

Flere kræfter til opsøgende arbejde
57-årige Henrik Nissen kommer til Steffca med 33 års erfaring fra den finansielle sektor. Karrieren har ført ham fra Danske Bank, Eksportkreditrådet, til Fortis – og senest BNP Paribas.

- Jeg har haft en række forskellige opgaver inden for finansielle ydelser og har stor erfaring med administration, kreditvurdering og personaleledelse. Den fremtidige rollefordeling bliver således, at jeg bliver ansvarlig for den daglige ledelse, og at Martin og Mikkel tegner virksomheden udadtil, siger han.

- For mig at se er det ret unikt, at en succesvirksomhed ansætter en helt ny daglig ledelse. Men på den måde får Steffca frigjort de to ejeres energi og entusiasme til det opsøgende arbejde over for kunderne og til udviklingen af nye produkter. Den ny rollefordeling vil tilføre mange ressourcer til netop de opgaver, som skal skaffe flere kunder og yderligere vækst, siger Henrik Nissen.

Udover Henrik Nissen ansætter Steffca også i nærmeste fremtid en ny økonomichef.

- På den måde bliver der tale om en dobbelt styrkelse af den daglige ledelse, og det understreger, at Steffca nu starter på et nyt kapitel, hvor der bliver afsat flere ressourcer både til den daglige ledelse og økonomistyring og til en endnu mere offensiv salgsindsats og produktudvikling, siger Henrik Nissen.

Om Steffca
Steffca udvikler, producerer og servicerer isolering og pakningsløsninger til virksomheder inden for fremstilling, proces, forsyning og energi. Virksomheden er fem gange blevet kåret som Gazelle-virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094