23948sdkhjf

Skuffelse trods millionoverskud

Jydsk Emblem Fabrik har netop aflagt regnskab for 2012. Regnskabet udviser en stigning i omsætningen på 12 procent, mens bundlinjen er frosset fast på niveau med sidste år.
- Det er meget tilfredsstillende at vi vækster omsætningen i et ellers meget svært marked, men årets resultat er skuffende, oplyser administrerende direktør, Stig Hellstern.

Resultatet for 2012 blev på kr. 1,7 mio. før skat og egenkapitalen udgør herefter kr. 6,9 mio., hvilket er en forrentning af egenkapitalen på 18,8 procent.

Dyr flytning
- Der er flere årsager til, at årets resultat ikke følger med den stigende omsætning, udtaler Stig Hellstern.

I april måned flyttede virksomheden domicil, da pladsen var blevet for trang. Administrationen blev udvidet fra 500 kvadratmeter til 1.300 kvadratmeter. Produktionsområde og lager blev udvidet fra 900 kvadratmeter til 5.000 kvadratmeter.

- Flytningen har været langt dyrere end forventet, hvilket påvirker bundlinjen med adskillige hundrede tusinde. Endvidere koster den kraftige vækst på resultatet. Vi har ansat flere medarbejdere, primært i salgsorganisationen, med henblik på fortsat at investere i vækst, udtaler Stig Hellstern.

Antallet er medarbejdere er således steget hvert år siden krisen indtraf i 2008, og virksomheden har nu 35 ansatte i Malling, syd for Århus.

Ledelsen betragter derfor isoleret set resultatet som tilfredsstillende grundet de særlige omstændigheder med flytning og investering i vækst. Men der er stillet skarpt på omkostningerne, og forventningen til næste års resultat er et markant bedre afkast. Der
budgetteres i 2013 med en fremgang i resultatet på 17 procent, mens omsætningen forventes at stige med 10 procent.

Vækst gennem opkøb
Jydsk Emblem Fabrik har som led i et generationsskifte opkøbt GO Mark i Farum pr. 1. januar i år. GO Mark har igennem mere end 30 år fremstillet medaljer og emblemer til idrætsforeninger og forbund.

- Opkøbet har været undervejs i flere år. Selskabets ejer og stifter, Gunnar Ottosen, ønskede at gå på pension, og da vi igennem mange år har haft et godt samarbejde, var det oplagt, at vi overtager aktiviteterne i GO Mark, oplyser Stig Hellstern.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094