23948sdkhjf

Endnu et hold nationale svejsekoordinatorer har bestået

Metal College Aalborg har netop kunnet uddele diplomer til det andet hold, der har bestået den nye uddannelse til ”National svejsekoordinator”.
Uddannelsen er skabt for, at virksomheder fremover kan leve op til de nye krav til stål- og aluminiumskonstruktioner i byggeriet, som bliver gældende i 2014. De nye internationale krav betyder, at alle disse bygningskonstruktioner fremover skal CE-mærkes.

De 15 deltagere på kurset blev sat på en sidste opgave inden måneders slid kunne belønnes med diplomuddeling, æbleskiver og gløgg. Her skulle alle de tillærte værktøjer tages i brug, og som sædvanlig gav det anledning til en løbende debat om løsningsmuligheder. For det er, hvad der sker, når folk med stor praktisk erfaring mødes over konkrete problemer. Efter opgaven var løst til UG, og de eftertragtede beviser uddelt, blev der tid til løs snak ved bordene.

Større krav fra kunderne
- Kunderne stiller større og større krav, fastslog Heine Sand, Karl Molin Stålkonstruktion, Terndrup, der kan se fordelene med at være blandt de første virksomheder, der bliver CE-certificeret.

J.K.J. Stålteknik, Grenå, arbejder med offshorekonstruktioner og vindmøller.

- Der mærker vi kravene om, at virksomheden har en svejsekoordinator. Så dette kursus er absolut relevant for os, fortalte Jan Nielsen fra virksomheden.

Stålkon, Sæby ved Høng, var repræsenteret på ”National svejsekoordinator” med Henrik Nielsen:

- Vi leverer stålkonstruktioner til byggeriet og har valgt at omstille os i tide. For vi kan se, at kravene er begyndt at komme fra bygherrer og leverandører. I mange udbud er der nu et punkt om CE-mærkning, selv om det ikke er udfyldt. Så det begynder så småt at rulle ind.

Henrik Nielsen havde også ros til gennemførelsen af ”National svejsekoordinator”:

- Vore lærere har været fremragende, og de har fået gjort noget ret tørt stof interessant.

Metal College Aalborg er det eneste uddannelsessted i Danmark, der har etableret en uddannelse til national svejsekoordinator. De nye krav om at skulle håndtere kvalitetsstyring og dokumentation på et højt niveau vil berøre omkring 500 danske virksomheder. Det vil kræve, at virksomhederne har en svejsekoordinator med den fornødne uddannelse – ellers må de købe sig til assistance udefra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078