23948sdkhjf

Rekordstor maskine fra AB Inventech

AB Inventechs konstruktørteam har fremstillet den største maskine til dato på 18x6x6 meter.
Man siger, størrelsen ikke er afgørende. Men det er den alligevel i nogle tilfælde. Hvis man har behov for at håndtere glasfiber i meget store størrelser, er det en fordel af have en temmelig stor maskine.

AB Inventech, der leverer specialmaskiner og automatiseringsløsninger til mange forskellige brancher, har netop fremstillet sådan en maskine, der kan opskære tør glasfiber på paller. Maskinen måler 18x6x6 meter.

- Det er vores største maskine hidtil. Ikke prismæssigt, men fysisk. Og lige så vigtigt er det, at vi med dette produkt har udviklet vores kompetencer og maskintyper på en måde, som åbner helt nye muligheder. I forhold til at håndtere store emner – og i forhold til at udvikle nyt, siger direktør Niels Kirkegaard.

Vejet og fundet tung nok
Ordren kom i hus, efter virksomheden, der har domicil i Ikast, vandt en benchmarking hos en meget stor international kunde.

- Vi er blevet målt og vejet – og fundet tunge nok. Det skyldes ikke mindst vores viden om kundens marked, en stor forståelse for deres forretning og processer, og at vi kan levere worldwide. Desuden er det afgørende, at vi som en lille virksomhed nemt kan rette ind og finjustere produktet og servicen efter kundens behov. Det er nemt, når man er et lille skib og ikke en stor supertanker, siger Niels Kirkegaard.

Generation 2
Maskinen er blevet fremstillet i tæt samarbejde med kunden og er en såkaldt ”generation 2” af den maskine, kunden havde i forvejen, og som også er udviklet og prodcueret af AB Inventech.

- Vi har set på den eksisterende maskine og genbrugt de kernefunktioner, som kunden var tilfreds med. Derefter har vi forsøgt at tænke helt ud af boksen, så den nye maskine er blevet udviklet og optimeret så meget, som det overhovedet er muligt, fortæller konstruktør og projektleder, Karsten Hedegaard, der har stået i spidsen for et team af AB Inventechs medarbejdere, der er specialister på hver deres område.

- Teknisk og udviklingsmæssigt har vi hver vores forcer og specialer. Alt det har vi fået til at gå op i en højere enhed i denne maskine. Processen har udviklet os og vist os nye muligheder, siger Karsten Hedegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087