23948sdkhjf

Teknos på opkøb i Sverige

Leverandøren af industriel overfladebehandling har erhvervet alle aktierne i Wedevåg Färg AB, der er specialiseret inden for overfladebehandling af træ og metal.
Aftalen blev underskrevet den 15. november i Vedevåg, Sverige. Den endelige overtagelsesdato bliver den 3. december, hvorefter Wedevåg Färg vil være en del af Teknos-koncernen.

Hos Teknos oplyser man, at den tilkøbte virksomhed beskæftiger 50 medarbejdere og omsætter for cirka 100 mio. DKK årligt. Wedevåg har aktiviteter i adskillige nordiske og baltiske lande og har produktion samt produktudvikling i Vedevåg.

Opkøbet omfatter alle aktiviteter, herunder salg til såvel træ- som metalindustri samt produktions-, forsknings- og udviklingsfaciliteter.

Nyt kompetencecenter i Vedevåg
- Wedevåg Färg har specialiseret sig i vandbaserede produkter af høj kvalitet til overfladebehandling af træ anvendt indendørs – med en tilhørende kompetent R&D funktion. Sammenlægningen styrker i høj grad vores position på markedet for industriel overfladebehandling af træ og kompletterer Teknos’ nuværende produktportefølje, som i dag i højere grad er målrettet overfladebehandling af træ anvendt udendørs, udtaler Pekka Rantamäki, CEO i Teknos Group.

Sammenlægningen betyder også, at Wedevågs produktprogram kan tilbydes til en ny og større salgsplatform via Teknos’ netværk af egne salgsrepræsentationer i 16 lande. Wedevåg Färg’s produkter til metalindustrien vil styrke Teknos’ forretning, især på det svenske marked.

Teknos’ mål med overtagelsen er at bibeholde produktion og udviklingsaktiviteter i Vedevåg, som derved bliver nyt kompetencecenter for Teknos’ produkter til træ anvendt indendørs. Teknos og Wedevågs salgsstyrke vil tilsammen udgøre en styrket salgsorganisation, som vil forstærke Teknos’ markedsposition inden for træ og metal.

Om Teknos
Teknos er en af Europas førende leverandører af industriel overfladebehandling og har desuden en stærk position inden for gør-det-selv- og bygningsmaling i Finland og Sverige. Teknos har produktion i syv lande; Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Rusland og Kina. Herudover har Teknos salgsselskaber i 16 lande og eksport til mere end 20 lande via et veletableret netværk af salgsagenter. Teknos har ca. 1.000 medarbejdere, hvoraf flere end 150 er beskæftiget inden for forskning og produktudvikling. Koncernens omsætning er 247 millioner euro.

Teknos’ omsætning i 2012 er estimeret til 2 mia. DKK og et indtjeningsniveau, som er forbedret i forhold til de foregående år. På trods af euro-krisen, som vi stadig er midt i, bruger Teknos sine finansiel-le ressourcer på forretningsudvikling for på denne måde at sikre den fremtidige vækst.

Teknos blev grundlagt i 1948 og er en af Finlands største familieejede virksomheder. I år blev Teknos tildelt Family business Award of 2012. Denne pris er en anerkendelse for en vedvarende indsats inden for forskning og udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08