23948sdkhjf

Mere plads til nytænkning

Dansk IngeniørService, DIS, er netop rykket i nyt domicil. Det skal danne basen for en fordobling af medarbejderstaben i de kommende år.
Det er svært at forestille sig, at de mange kvadratmeter hos DIS for blot få år siden husede en af Danmarks største caravan-forhandlere. Den østjyske ingeniør- og rådgivningskoncern har da også givet lokalerne en ordentlig overhaling og har dermed skabt et af Danmarks største udviklingshuse.

- Ambitionen med huset har været at skabe de bedste rammer for innovation i Danmark, siger administrerende direktør og partner Michael Gadeberg.

Et innovativt hjørne
Netop innovation og nytænkning er i centrum for alt arbejde hos DIS, og derfor er et hjørne af det nye domicil også dedikeret til at tænke ”ud af boksen” – et hjørne som Michael Gadeberg håber og forventer, vil blive brugt flittigt af virksomhedens kunder. De gode ideer kan kunderne herefter flytte ind i DIS’ projekthotel, hvor man kan leje sig ind i kortere eller længere tid og trække på alle husets faciliteter.

- Hele huset er skabt ud fra efterspørgsel fra vores kunder og ud fra, at behovet for at kunne gennemføre en proces fra ide til færdigt produkt er stigende. Så ideen fra vores side har været at lave en one stop shop, hvor kunderne kan få det hele i stedet for at skulle rundt til forskellige leverandører, siger han.

- Vi har fokuseret på at lave et hus, der kan facilitere innovationsprocesser, der kan huse vores kunder og opgaver, facilitere tests og sende et færdigt produkt ud af huset, tilføjer han.

200 mand om fire år
DIS holdt tidligere til i Hasselager, men med flytningen til Stilling uden for Skanderborg er man kommet tættere på motorvej E45, og derudover råder man nu over hele 2.500 kvadratmeter kontorer og 3.200 kvadratmeter værksted, montage- og testfaciliteter. Og det er ikke helt tilfældigt, at der er rigeligt med plads. Den femdobbelte gazelle-virksomhed har nemlig i sinde fortsat at vokse kraftigt i de kommende år.

- Vi er vokset med 25-30 procent årligt, og hvis det fortsætter, så er vi 200 mand om tre-fire år - og det er da bestemt vores mål. Derfor har vi sat os i nogle rammer, hvor der er godt med luft, siger Michael Gadeberg, og fortsætter:

- Paradoksalt nok har krisen haft en positiv indflydelse på vores forretning i dobbelt forstand. For det første har mange af vores kunder skåret ned i deres udviklingsaktiviteter og i stedet outsourcet en del af det. Og for det andet har de samtidig samlet det, der var tilbage hos færre, sikre leverandører, og det har gavnet vores forretning. Vi er den største og mest velkonsoliderede udviklingsvirksomhed i Danmark, og det har betydet, at vi under krisen faktisk har overtaget en del opgaver, som andre udviklingsvirksomheder ikke har formået at færdiggøre.

Ser muligheder i olie- & gas-industrien
DIS er i dag leverandør til virksomheder i stort set alle dele af den danske industri, og 18 af landet 20 største industrikoncerner står i dag på kundelisten. Alligevel kan Michael Gadeberg sagtens finde nye vækstområder.

- Væksten skal komme jævnt fordelt over hele branchen tilsat nye brancher som fx olie & gas-industrien. Og så kommer der nok også et enkelt kontor mere i udlandet.

- Olie- & gas-industrien er forholdsvist nyt for os. Vi åbnede et kontor i Esbjerg for halvandet år siden med det mål at blive større inden for området både on- og offshore. Vores interesse for området skyldes dels, at vi tidligere har løst offshore-opgaver for nogle af vores kunder og dels, at vi mener, at olie- & gas-industrien har godt af at få nogle nye aktører ind. Og for os selv er det er et forsøg på at sprede vores virksomhed endnu mere, slutter Michael Gadeberg.

Om Dansk IngeniørService
Dansk Ingeniør Service blev grundlagt i 1997 af Michael Gadeberg. Virksomheden har i dag ca. 100 medarbejdere der er specialiseret i produktudvikling og specialmaskiner. Udover Stilling har virksomheden afdelinger i København, Esbjerg og i Ansbach i Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109