23948sdkhjf

Alusteel investerer i ny super-laser

På den nylig overståede EuroBlech messe i Hannover kom de sidste detaljer på plads, og den fynske underleverandør Alusteel afgav således ordre på leverance af en ny laserskæremaskine.
Laserskærereren er den første af sin art i Skandinavien udrustet med den største laser, der er endnu er set frigivet som seriemaskine til skæring på Trumpf´s program af pladelaserskæremaskiner, nemlig en 8 KW Co2-laser på en 2x4 maskine af type 5040.

8 KW lasereffekt giver mulighed for skæring af 50 mm rustfri stål, som også vist på Trumpf´s stand på EuroBlech, men allerede fra 10 mm og tykkere giver laseren betydelige hastigheds- og kvalitetsfordele i forhold til alt andet på markedet, noget som Alusteel forventer sig meget af.

En helt nyudviklet generator samt kølesystem giver en langt højere udnyttelsesgrad end hidtil set på Co2-området bedst illustreret ved det faktum, at Alusteel skifter sin ældre 6 KW fra 2007 ud med denne nye 8 KW og kan regne med det samme energiforbrug.

Udover de traditionelle opgaver i tykkere rustfri stål og aluminium, hvor den nye laser betyder kapacitetsudvidelse for Alusteel, er man endvidere opmærksom på, at der åbner sig nye muligheder og kundesegmenter, idet man i udvalgte materialer kan skære fire-fem gange hurtigere end eksempelvis vandstråleskæring og med en vinkelrethed, kvalitet og snitbeskaffenhed, der overgår eksempelvis plasmaskæring.

- Således vil Alusteel med den nye maskine stå stærkere på sine hidtidige kerneområder, samt have mulighed for at opdyrke nye markedssegmenter, en kombination man ser frem i mod, udtaler Mads Milling Eriksen fra Alusteel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096