23948sdkhjf

Legat fra robotgiganter skal sætte fokus på kvinder i tech-branchen

Fokus på diversitet, udvikling af ny virtual reality-undervisning, brug af teknologi til at forbedre indlæring for elever med særlige udfordringer og en generel hvirvelvind, der engagerer sig i stort set alt – og samtidig er mor til tre.

Der var rigeligt af grunde til, at juryen pegede på Michelle Weber Larsen, der er i gang med kandidatdelen på Spiludvikling og Læringsteknologi på Syddansk Universitet, som årets vinder af Universal Robots og Mirs (Mobile Industrial Robots) legat til kvindelige studerende på de tekniske uddannelser, som i dag blev uddelt for anden gang.

Ud af et felt på seks kvinder, der alle opfyldte kriterierne for at være rollemodeller for fremtidige studerende på de tekniske uddannelser, var det da også en meget stolt vinder, der kunne modtage prisen på European Robotics Forum, der i disse dage afholdes i Odense – godt nok via et videolink, for ganske kendetegnende for den travle hverdag var hun forhindret i at møde fysisk op.

- Jeg er meget overvældet og virkelig berørt over denne anerkendelse. Der er mange, jeg gerne vil takke, ikke mindst mine med-nominerede og alle kvinder i tech, som hver dag viser, at der er en vej for kvinder i den her branche. Og selvfølgelig tak til mine lærere og medstuderende på SDU og til min familie for at give mig fleksibiliteten til, at jeg kan lægge mit hjerte og min sjæl i min karriere, sagde Michelle Weber Larsen.

Vil inspirere flere kvinder til en karriere i tech

Udover legatet på 30.000 kr. kan hun også se frem til et praktikophold hos enten Universal Robots eller Mir, der stiftede prisen i 2022 med et mål om at anspore endnu flere kvinder til at søge ind på netop de tekniske studieretninger.

- Vi vil gerne inspirere endnu flere kvinder til at søge mod tech, for det er en branche med et kæmpe potentiale. Derfor er det vigtigt, at vi støtter og fortæller om de gode rollemodeller, så både nuværende og fremtidige studerende kan blive ansporet til en karriere inden for tech, siger Lotte Sodemann Sørensen, vice president for human relations hos Universal Robots.

Der er store uligheder i kønsfordelingen på flere af de uddannelser, de fem nominerede kommer fra. På flere retninger er der op mod fem gange så mange mandlige som kvindelige studerende, og det håber Lotte Sodermann Sørensen, at prisen kan være med til at gøre op med.

- Vi har brug for kvinder i denne branche, men det kræver, at der er nogen, som går forrest. Det gør Michelle Weber Larsen og de andre nominerede, og det er beundringsværdigt. Vi har både som virksomheder og samfund brug for, at der fortsat bliver udklækket dygtige folk fra uddannelserne, og flere af dem skal meget gerne være kvinder, siger hun.

Hos Mir er administrerende direktør Walter Vahey stolt af at være med til at uddele legatet, og han deler håbet om, at der kommer endnu flere kvindelige tech-studerende i fremtiden.

- Robotbranchen i Danmark er blandt verdens førende, og vi får brug for mange tusinde flere hænder i de kommende år. De dygtige mennesker, der kommer fra uddannelserne, er med til at fastholde Danmarks position som en innovativ nation. Det er både vinderen og de fem andre nominerede fremragende eksempler på, og jeg håber, at der følger mange flere efter dem, siger Walter Vahey.

De øvrige nominerede til UR & MiR-prisen modtager en check på 5.000 kr., som en anerkendelse af deres indsats som rollemodeller.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095