23948sdkhjf

Skako satser på succes uden for Europa

Med en stærk omsætningsvækst på 26 procent i årets første tre kvartaler retter Skako nu fokus på nye markeder uden for Europa.
Skako-koncernen holder godt fast i væksten i begge selskabets forretningsområder inden for udvikling og salg af betonblandeanlæg og vibrationsudstyr til industrien. Koncernregnskabet for tredje kvartal viser således en omsætning på 89,4 mio. kr. mod 76,2 mio. kr. i samme kvartal året før. Omsætningen er i årets tre første kvartaler således vokset til 278 mio. kr. sammenlignet med en omsætning på 220,9 mio. kr. i 2011.

Takket være en veloverstået turnaround og øget fokus på lønsomheden i koncernen fortsætter resultaterne med at gå i positiv retning, hvor årets første ni måneder samlet har vist et resultat af primær drift på 12,1 mio. kr., hvilket er mere end en tredobling af samme resultat fra 2011.

- Omsætningen de tre første kvartaler udviser en pæn stigning på 26 procent i forhold til sidste år, hvilket er i overensstemmelse med den store ordreindgangsstigning, Skako oplevede i første halvdel af 2012. Ordreindgang i Vesteuropa har været stagnerende i tredje kvartal, hvorimod ordrer fra USA og nye markeder i Afrika har været i fremgang, forklarer administrerende direktør Lars Bugge.

Fastholder forventninger
Skako har gennem længere tid haft fokus på at udvide salget for begge forretningsområder på vækstmarkeder uden for Europa via et stærkere netværk af forhandlere og agenter. Indsatsen i en række lande verden over er en langsigtet investering, men har på det seneste specielt vist resultater i Afrika, hvor Concrete-divisionen har landet ordrer i lande som Zimbabwe, Mozambique og Nigeria, mens Vibration-divisionen har haft succes med at sælge udstyr til projekter i Mauretanien, Algeriet og Marokko.

For årets afsluttende kvartal lyder forventningerne, at Vibration-divisionen fortsætter på højt niveau, mens Concrete-divisionen forventes at køre i lidt lavere gear.

- Skako Vibration oplever et generelt højt aktivitetsniveau og en bedre end forventet indtjening i fjerde kvartal. Skako Concrete regner med et lidt lavere aktivitetsniveau for fjerde kvartal end forventet tidligere som følge af, at enkelte store kontrakter, hvor forudbetaling er modtaget, efter kundernes ønske først skal leveres primo 2013, siger Lars Bugge.

Skako’s satsning uden for Europa med fokus på vækstlandene samt generel bedring på markederne for begge forretningssegmenter er årsag til forventningerne om en fortsat vækst, der betyder, at koncernen forventer et primært driftsresultat på 10-20 mio. kr. for hele året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078