23948sdkhjf

Travlhed hos Wila Maskinfabrik

Succesen vil næsten ingen ende tage for den midtjyske underleverandør, der dog har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft i takt med, at ordrerne tikker ind.
De løber stærkt hos Wila Maskinfabrik, og de gør det gerne. Silkeborg-virksomheden har været en gedigen succeshistorie, siden grundlæggelsen i 1998. Omsætningen er steget fra 0,5 mio. kr. i det første år til mere end 45 mio. kr. i 2011, og pilen peger fortsat opad.

- Vi regner med at lande på omkring 50 mio. kr. i år og forventer at stige til omkring 60 mio. kr. næste år, siger administrerende direktør og ejer Lars Lauridsen.

Mangler kvalificeret arbejdskraft
Vækstforventningerne bygger han blandt andet på en solid ordrebog på 10-15 mio. kr. og en række udmeldinger fra nogle af de faste kunder, der alle forventer god vækst i de kommende år.

Alligevel er alt ikke uproblematisk, for med væksten kommer behovet for at øge medarbejderstyrken, og det har vist sig problematisk for Silkeborg-virksomheden.

- Inden året er omme forventer vi at have ansat omkring syv nye medarbejdere, og næste år forventer vi mindst det samme og gerne helt op til ti mand. Men det har vist sig at være en stor udfordring at skaffe uddannet personale med de rette kvalifikationer, og det er en problematik, jeg hører mange steder i vores branche, fortæller Lars Lauridsen, der også har oprustet med ansættelsen af Tommy Uldall som salgschef og Ken Sørensen som projektleder. Begge kommer fra den rustfri branche og skal fokusere på nye kunder.

Fabrik uden mellemledere
Blandt andet af den grund forsøger han at drive en arbejdsplads, der er så attraktiv for medarbejderne som overhovedet muligt.

Det indebærer blandt andet frynsegoder som gratis morgenmad, frokostordning og flekstid. Men det indebærer også, at medarbejderne får masser af ansvar i det daglige arbejde.

- For eksempel har vi ingen mellemledere, men lader i stedet medarbejderne klare opgaverne selv. Det tror jeg på bringer det bedste frem i den enkelte medarbejder, og det giver os en øget grad af fleksibilitet, lyder det fra Lars Lauridsen.

Overskud investeres i virksomheden
Derudover forsøger han at tage toppen af travlheden ved at investere i nye maskiner.

Lars Lauridsen har aldrig udbetalt store lønninger til sig selv, men har i stedet arbejdet ud fra den filosofi, at overskuddene skal investeres i virksomheden.

I de seneste år har det blandt andet betydet tilgang af en Lagun CNC-bedfræser, en CNC-drejebænk og en svejserobot, og der er flere nyanskaffelser på vej, lover Lars Lauridsen.

Om Wila Maskinfabrik
Wila Maskinfabrik A/S blev etableret i 1998, og beskæftiger i dag ca. 40 medarbejdere.

Virksomheden arbejder i rustfri stål, hvor man fungerer som underleverandør til især producenter af udstyr til fødevare- og medicinalindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109