23948sdkhjf

Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet

Underleverandørens fabrik i South Carolina har fået ny ledelse og rykker nu til nye lokaler

Carsten Wengel har stået i spidsen for KP Components siden oktober 2022, og i den tid har specielt underleverandørens amerikanske fabrik fået opmærksomhed.

- Mit fingeraftryk de første måneder har primært været i USA, fordi det har været vores smertensbarn. Jeg tror, folk har oplevet mig mere usynlig i Spjald (på virksomhedens danske fabrik, red.), end man har været vant til, eller i forhold til hvad man måske har forventet, men det er fordi udfordringen ligger et helt andet sted. Så jeg bruger forholdsvis meget tid på at få vores USA-eventyr på ret køl, siger Carsten Wengel.

KP Components etablerede sig i staten South Carolina i 2011, hvor strategien var at kunne levere ind til den enorme amerikanske hydraulikindustri. Det er også til en vis grad lykkedes, men Carsten Wengel medgiver, at store investeringer i det amerikanske setup gennem årene ikke helt har givet det forventede afkast.

- Jeg kommer jo fra maskin-industrien, så jeg ved jo godt, at når man køber nyt udstyr, så er det ikke overnight, at det hele spinder som en mis. Der går som regel et år eller to. Og det er den udfordring, vi står i lige nu, at de investeringer, vi har kapitaliseret i USA, dem skal vi nu have gjort rentable, udtaler Carsten Wengel.

Ny ledelse og nye lokaler

Derfor har han også ændret i den lokale ledelse.

- Allerede inden jeg startede i KP Components, mens jeg sad i Australien (i job hos Schur Technology, red.), ansatte jeg en ny direktør i USA, som jeg nu har et godt partnerskab med. Så der sidder en helt ny direktør i USA, og skal hjælpe mig med den opgave, forklarer Carsten Wengel, der ligeledes har ansat en ny sælger på det amerikanske marked.

Udover det personalemæssige er der også sket andre ændringer for KP Components i USA.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Danfoss i USA, som vi har haft i mange år. Lige nu har vi aftalt med Danfoss, at vi flytter ud af deres lokaler, som vi har lejet, og over i vores egne. Samtidig er vi i gang med at udvikle samarbejdet med andre kunder i USA for at gøre basen stærkere og mindre afhængig af Danfoss - og det er positivt ment, for det er også i Danfoss' interesse. Vi forsøger at sætte vores footprint i USA på en bredere portefølje af kunder, fortæller Carsten Wengel.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.738