23948sdkhjf

Industrikoncern: CO2-fangst kræver massiv støtte

Ekstremt dyr teknologi og et umodent marked for afsætning bremser ifølge FLSmidth virksomhedernes lyst til at kaste sig ud i CO2-lagring

CO2-fangst kræver en ekstremt dyr teknologi. Derefter skal der enten betales for at få CO2'en lagret eller findes en mulighed, der gør, at man kan få penge for den. Sidstnævnte mulighed er dog ikke ligetil på et endnu umodent marked, fortæller Bodil Recke, der er chef for grøn innovation hos FLSmidth, til Børsen.

FLSmidth arbejder selv på løsninger til at bruge CO2'en i cementproduktion, mens andre projekter arbejder med at bruge gassen til produktion af grønne brændstoffer eller øge væksten i drivhuse.

Den høje pris for teknologien, og de begrænsede muligheder for at gøre fangsten til en forretning, sætter da også sit tydelig præg på virksomhedernes lyst til at kaste sig ud i et CO2-fangst og lagrings-eventyr.

- Jeg har ikke hørt om nogen, som overhovedet overvejer at gøre det uden massiv støtte, siger Recke til Børsen.

Stor risiko for udleder

Hos erhvervstænketanken Axcelfuture, der netop har lavet en undersøgelse af området, ser direktør Joachim Sperling ifølge Børsen heller ikke tegn på en snarligt boom af investeringer i anlæg til at fange CO2 i Danmark.

Ifølge undersøgelsen risikerer man nemlig, at teknologien fortsat vil blive dyrere end statsstøtten kan bære. Samtidig har det vakt stor kritik, at det - som statsstøtten er skruet sammen lige nu - er udlederen af gassen, der får ansvaret for hele værdikæden fra skorsten til lagring. Det medfører en stor risiko for udlederen og en usikkerhed, der ifølge Joachim Sperling har medvirket til at udbuddet for CO2-fangst og lagring er blevet udskudt flere gange.

Originalartikel:

For 12 år siden kaldte FLSmidth CO2-fangst “økonomisk selvmord” – i dag er det stadig langtfra rentabelt

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet
SH Defence i britisk samarbejde
Efter opkøb: Bredal og Bogballe lægges sammen
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Tidligere Terma-direktør er død
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109