23948sdkhjf

Bremseproducent skærer 60.000 tons af CO2-udledningen med grønt stål

Fynske Meneta Group, der producerer såkaldte shims til bilbremser, har en indgået en aftale med stålproducenten SSAB om indkøb af fossilfri stål.

I 2026 forventer Meneta en reduktion i sit Scope 3 CO2-udledning på 5.500 til 6.000 tons om året. Det tal skal vokse til omkring 60.000 tons i de følgende år i takt med, at den fossilfri stål bliver indfaset.

Scope 3 er den udledning, der kommer fra leverandørkæden, og stålet har været den klart største udfordring for Meneta i jagten på CO2-reduktioner. Den fynske virksomhed forventer da også en klart positiv reaktion fra markedet på tiltaget.

- At være i stand til at source bæredygtigt produceret stål til vores globale produktions-sites allerede fra 2026 passer perfekt ind i Menetas eksisterende markedsførende rolle og first-mover-status, siger Kim Østergaard, CEO for Meneta Group.

- Vores mål er at være blandt de første leverandører til bilindustrien, der tilbyder komponenter og materialer med et markant reduceret CO2-aftryk til vores globale kunder. Meneta vil fortsætte med at hjælpe med at skabe en ny bæredygtigheds-drevet fremtid for automobilindustrien – såvel som andre industrier og sektorer – og dette er, set fra vores synspunkt, den eneste bæredygtige forretningsstrategi og forretningsplan man kan have, fortsætter han.

Meneta vil køre pilotprojekter med den fossilfrie stål på fabrikken i Odense og efterfølgende udbrede det til koncernens øvrige fabrikker i USA, Kina, Tyskland, Brasilien og Indien.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet
SH Defence i britisk samarbejde
Efter opkøb: Bredal og Bogballe lægges sammen
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Tidligere Terma-direktør er død
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.641