23948sdkhjf

Aalborg-virksomhed får maskinordrer i fire verdensdele

Den nordjyske producent skal levere mekaniske testmaskiner til fire verdensdele de kommende måneder. På hjemmemarkedet er der også solid efterspørgsel

Både ordrebog og produktion er fyldt godt op hos Tram A/S i Aalborg. Siden efteråret har der været ekstraordinær efterspørgsel på kundetilpassede testmaskiner, og tendensen er fortsat ind i 2023.

I løbet af foråret skal man levere nye maskiner til kunder i fire verdensdele, og især den globale byggeindustri er storaftager af de nordjyske løsninger. Knud Sørensen, direktør hos Tram, bemærker, at der investeres heftigt i optimeringer i flere byggerelaterede brancher.

- Der er massiv efterspørgsel. Vi har mange spændende projekter i støbeskeen, og flere af dem kræver nyudvikling af både soft- og hardware. Kravene til materialedokumentation stiger fortsat, og det har betydning for en stor del af vores kunder, siger Knud Sørensen og uddyber, at man blandt andet skal konstruere testmaskiner til globale virksomheder i betonindustrien, men også aktører specialiseret i plast, gips og isoleringsmaterialer har et øget behov for test og dokumentation.

På trods af den aktuelle opbremsning, forventes det fortsat, at byggeindustrien på verdensplan vil vokse de kommende år. Samtidig vil behovet for nye bæredygtige materialer stige markant.

- Det mærker vi allerede. Der er flere nye byggematerialer på vej, heriblandt genbrugsmaterialer. Det øger behovet for nye testprocedurer, konkluderer Knud Sørensen.

Maskiner til mange formål

I produktionen er man i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på testmaskiner til Sydamerika, Asien, Afrika og flere europæiske lande. Maskinerne skal teste alt fra lydabsorbering til rørisolering og de mere traditionelle test, hvor det gælder styrken i et givent materiale.

Knud Sørensen kan med glæde konstatere, at hjemmemarkedet følger flot med, da man afsætter stadig flere maskiner til danske kunder.

- Herhjemme arbejdes der målrettet på at opgradere produktionsprocesserne. Det er med til at sætte fokus på, at testfasen også kan effektiviseres. Vi får markant flere forespørgsler og ordrer fra Danmark end førhen, siger Knud Sørensen.

Serviceeftersyn indhentes

På servicesiden har Aalborg-virksomheden stadig et mindre efterslæb fra coronatiden og med mange maskiner på vej ud af huset, skal logistikken koordineres ned til mindste detalje.

Men sådan må det nu engang være, når kunderne blandt andet befinder sig i Japan, Indien og Brasilien, erklærer Knud Sørensen.

- Vi er stadig påvirket af efterveerne fra Covid-19. Når vi installerer nye maskiner ude i verden, forsøger vi at få lagt et par servicebesøg ind, når vi nu alligevel er i Asien eller Sydamerika. Det er et større puslespil, men vi forventer at have indhentet det meste inden sommer, siger Knud Sørensen afslutningsvis.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet
SH Defence i britisk samarbejde
Efter opkøb: Bredal og Bogballe lægges sammen
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Tidligere Terma-direktør er død
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094