23948sdkhjf

Vestas tæt på kæmpe tysk ordre

Den danske vindmølleproducent Vestas er blevet valgt som foretrukken leverandør til den 1,6 GW store Nordseecluster-havmøllepark.

Nordseecluster, der skal opføres af et joint venture bestående af RWE og Northland Power, er en klynge bestående af fire forskellige projekt-sites ved øen Juist i den tyske del af Nordsøen.

Hvis ordren bliver fast og ubetinget, skal Vestas levere 104 styk V236-15.0 MW-vindmøller, og får desuden en flerårig serviceaftale.

- Vi er stolte over at annoncere denne foretrukken leverandør-aftale med RWE og Northland Power, to vigtige partnere, om sammen at understøtte de tyske energimål og sikre energiforsyningen. Når den er færdig, vil Nordseecluster bidrage markant med ren strøm til det tyske net, siger Nils de Baar, president for Vestas Northern & Central Europe.

Nordseecluster skal efter planen opføres i to faser. Der er lige nu ansøgt om tilladelse til at opføre to vindmølleparker med en samlet kapacitet på 660 MW. Her forventes installationen af vindmøllerne at begynde i 2026, og vindmølleparkerne at være i drift i 2027.

Anden fase på samlet 900 MW forventes at skulle udbydes via auktion senere i år. Her forventes de første vindmøller installeret i 2028, og begge projekter skal efter planen være i fuld drift i 2029.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny KP Components-direktør vil have amerikansk datterselskab tilbage på sporet
SH Defence i britisk samarbejde
Efter opkøb: Bredal og Bogballe lægges sammen
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Tidligere Terma-direktør er død
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.672