23948sdkhjf

CO2 fra skotsk whiskyproduktion skal fanges med dansk teknologi

Fredericiavirksomheden Airco Process Technology har som teknologileverandør indgået en eksklusivaftale med Carbon Capture Scotland.

Målet er at bortskaffe op til en million ton CO2 fra fermenteringsprocesser i Skotland inden 2030. Det svarer til at reducere CO2-emissionen i flere end 175.000 gennemsnitlige skotske hjem.

Og det handler blandt andet om whisky. For flere end 180 destillerier i Skotland er kvalificeret til at være en del af projektet.

- At opsamle CO2 produceret i forbindelse med organiske processer, såsom whiskyfermentering, anaerob nedbrydning og affaldsforbrænding kaldes biogen-CO2 og ved permanent bortskaffelse af denne, opnår du CO2-negativ emission. Udover at sikre en effektiv CO2-opsamling har vi også sikret, at hele logistikken og transporten til den endelige destination for permanent CO2-lagring er på plads. Vi tager hånd om hele værdikæden fra installation, drift, transport og til lagring – selvfølgelig så CO2-neutralt som muligt, siger administrerende direktør i Carbon Capture Scotland, Richard Nimmons, der sammen med sin bror Ed Nimmons har arbejdet med tøris i næsten 10 år, men nu har fokus på at bortskaffe CO2.

Carbon Capture Scotland ønsker fortsat delvist at forbruge noget af den opfangede CO2 til deres tørisproduktion, men såvel CO2-fangsten og -rensningen til den ønskede kvalitet, kræver erfaring.

After market & service manager Ronni Blicher Madsen fra Airco Process Technology er glad for den nye aftale:

- Vi kan rigtig godt relatere os til Carbon Capture Scotlands ambitioner. Vi er på en fælles mission for en grønnere fremtid og i at udnytte alle værdistrømme, der er til rådighed. De kan både drifte og eje anlæggene, og de har et godt setup med partnere og kunder. Airco Process har den nødvendige viden, teamet og teknologierne for at sikre en effektiv CO2-fangst, siger Ronni Blicher Madsen.

Aftalepartnerne

  • Carbon Capture Scotland:
  • Grundlagt af et ledelses-team med mere end 20 års kombineret erfaring fra CO2-industrien.
  •  Carbon Capture Scotland både opfanger, udnytter og bortskaffer CO2’en, og som sikrer partnerskaber, der muliggør transport og permanent lagring af CO2-emission med målet at reducere med >200,000 t/CO2 fra atmosfæren årligt til 2030.
  • Airco Process Technology: 
  • Teknologileverandør indenfor biogas opgradering, CO2-fangst, biogene LNG/LBG, biometan polering og service. Virksomheden har adskillige patenter undervejs og er på godt to år vækstet til 65 medarbejdere, og tal der stiger hver måned.
Se nøgletal for:
Læs mere om: CO2-fangst
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797