23948sdkhjf

Bid af ikonisk producent af landbrugsmaskiner solgt til svenskere

Svenske Väderstad har købt en del af Thyregod, der har rødder tilbage til 1918. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Nærmere bestemt er der tale om Thyregods produktion af radrensere, som nu bliver en del af det svenske firmas produktportefølje.

Købet omfatter alle immaterielle rettigheder til radrenser-sortimentet, som Väderstad overtager med virkning fra 1. juni 2023.

- Vi ser det her som en rigtig god forretningsmulighed. Thyregods radrensere er en perfekt kombination med vores Tempo-præcisionssåmaskine, med vores såteknologi til Proceed-konceptet og til fremtidens bæredygtige og effektive landbrug. Opkøbet forkorter vores time to market markant i dette produktsegment. Ved at udnytte vores omfattende og veletablerede netværk af forhandlere og importører, vil vi snart kunne tilbyde disse yderst brugbare maskiner til både nye og eksisterende kunder på vores forskellige markeder. Vi ser potentiale for en meget positiv udvikling med dette nye produktsegment, siger Henrik Gilstring, CEO for Väderstad Group.

Thyregod har produceret radrensere de seneste 25 år, og har topmodellen TRV Swingking, som er produceret med en unik rammeløsning, der gør det muligt at anvende to rammer i en hovedramme. Dermed øges effektiviteten og sparer landmanden for flere overkørsler.

I første omgang skal radrenserne stadig sælges under Thyregods brand og produceres på den midtjyske fabrik. Fra juni 2024 vil de dog blive markedsført under Väderstads brand.

- Et så stærkt produktsortiment som dette skal løftes til verden af ​​et stærkere distributionsnet, end hvad vi har kunnet tilbyde. Teamet her hos Thyregod har udviklet og forfinet teknologien i tæt samarbejde med vores kunder. Det kan vi være stolte af og samtidig glæde os over, at vores produkter i fremtiden vil være en stor del i at reducere brugen af ​​kemiske pesticider i store dele af verden, siger Peter Erik Hansen, bestyrelsesformand i Thyregod.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078