23948sdkhjf

Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau

Autonomous Units så dagens lys i sommeren 2020, da iværksætteren Flemming Thinggaard så et marked for desinfektionsrobotter. Siden har han i ejerkredsen fået selskab af Karsten Thinggaard og Søren Bjerre.

Nu har virksomheden fået tilført et ”ikke ubetydeligt millionbeløb” fra investeringsselskabet Hands-on Mikrofonden. CEO hos Autonomous Units, Karsten Thinggaard, ønsker ikke at oplyse, præcis hvor stor en investering der er tale om, men de nye medejere overtager lige over 10 procent af aktierne i robotproducenten.

Går aktivt ind i bestyrelsen

Til gengæld er han meget begejstret for at have fået de nye medejere med ombord.

- I forbindelse med at Mikrofonden bliver medejer går nogle af deres investorer med i bestyrelsen og bliver det man kalder hands on-investorer. Så det er investorer, der kommer ind med al deres professionelle viden, sparring, netværk og kompetencer og egentlig bidrager direkte i virksomheden, lyder det fra Karsten Thinggaard.

- Det er en fond, der typisk tænker langsigtet, så det er også en fond, hvor man typisk har et kontinuert samarbejde afhængig af, hvordan virksomheden udvikler sig. De vil komme tæt på – det vil blive en arbejdende bestyrelse, og de vil komme ind og hjælpe og støtte os i dagligdagen, tilføjer han.

Vil skalere virksomheden

Udover sparringen fra de nye medejere er der som nævnt også tilført kapital til Autonomous Units, og det skal være med til at løfte virksomheden til næste niveau.

- Investeringen sætter os i stand til at gå ud og skalere vores virksomhed op ved at ansætte medarbejdere. I dag er vi tre founders, der kaster vores tid, energi og passion i det her og har lidt penge med på arbejde – det er typisk sådan, det er, når man er en startup. Så det giver os muligheden for rent faktisk at få nogle medarbejdere med ombord og på den måde virkelig skalere vores rejse. Så det er et gearskifte for os, konstaterer Karsten Thinggaard.

Han tilføjer, at oprustningen kommer til at ske bredt hos Autonomous Units; både inden for salg, kundeservice og produktudvikling.

Udlandet venter

Generelt arbejder den fynske virksomhed med to spor i sit udviklingsarbejde: Dels med servicerobotter, der skal operere i for eksempel indkøbscentre, lufthavne, på messer og lignende, og dels med højeffektive desinfektionsrobotter, der skal bruges i sundhedssektoren samt i fødevare- og pharmaindustrien.

I den fremtidige plan ligger også en øget internationalisering, men på den korte bane forventer Karsten Thinggaard hovedsageligt at arbejde med danske kunder.

- Forudsætningen for at blive verdensmester er, at man er blevet lokalmester først. For os i Danmark er det vigtigt, at vi får en masse gode erfaringer og læringer. Det er der, vi lærer noget om kundernes verden og forstår, hvad der skal til for at få dem til at få succes med robotter. Så for os er et helt naturligt første skridt at få tingene til at fungere tæt på, og så skal vi selvfølgelig have de succeshistorier, vi forhåbentlig kan få i Danmark, til udlandet, forklarer han.

Vil omsætte for trecifret millionbeløb

Direktøren forklarer dog, at man allerede oplever opmærksomhed fra udlandet, og at man også ser et gigantisk marked for de fynske løsninger på globalt plan.

- Vi tror enormt meget på hele det her område med servicerobotter: Altså robotter der kommer ud i det offentlige rum eller på en eller anden måde kommer til at servicere os mennesker. Det er et relativt nyt område. Industrirobotterne har været i gang et stykke tid, men vi tror, tiden er inde til servicerobotter. Så det bliver interessant at se, i hvilket omfang markedet er klar til at tage imod servicerobotter, og man kan også spørge, inden for hvilke områder og segmenter kommer det til at ske først? forklarer Karsten Thinggaard.

Han er dog sikker på, at Autonomous Units står overfor et gennembrud i de kommende år.

- Vi ser ind i et scenarie, hvor vi om fem år har mere end 90 procents eksport. Vores ambitioner er også, at vi til den tid er en virksomhed, der omsætter for et trecifret millionbeløb, slutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095