23948sdkhjf

Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence

Fire elever fra Roskilde Tekniske Skoles industriteknikeruddannelse har netop fræset sig til en flot 1. plads i en stor international konkurrence i Belgien.

Elever fra Polen, Estland, Portugal, Holland, Frankrig og Danmark kæmpede mod hinanden i Bruxelles.

- Det er en kæmpe oplevelse for de fire elever, fortæller Anders Pultz Justesen.

Han er underviser på Roskilde Tekniske Skole, og var med eleverne til konkurrencen. Haas Automation står bag konkurrencen, som hedder Project MFG.

- Det udvikler dem meget rent fagligt at komme til de her internationale konkurrencer. De får indsigt i, at man kan løse opgaver inden for vores fag på en anden måde, end den de er blevet introduceret til hos os på skolen og på deres læreplads, fortsætter Anders Pultz Justesen.

Konkurrencen har afsæt i USA, men er altså nu blevet afviklet for første gang i Europa, hvor eleverne fra Roskilde Tekniske Skole kan skrive sejren på CV’et.

En stor udfordring

En del af opgaven ved maskinerne var 5 akset simultanfræsning – en meget svær disciplin.

- Selve opgaven var en rigtig stor udfordring. Der var virkelig mange detaljer at forholde sig til, men vi samarbejdede godt som hold og fandt en løsning at gå med. Jeg har lært rigtig meget af at deltage, og det var en god oplevelse at komme til Bruxelles og Haas. Hele holdet omkring konkurrencen tog rigtig godt imod os og var meget imødekommende, fortæller Oliver Valentin Trasbo Madsen, en af de deltagende elever fra skolen.

En opgave med et twist

Forud for konkurrencen lavede eleverne programmer til det emne, der skulle produceres til konkurrencen.

- De fik en slags kogebog på den opgave, der skulle løses til konkurrencen. Da de så kom til selve konkurrencen, blev der lagt lidt til og lavet lidt om på tingene, så de også blev udfordret i situationen. Det var en super svær opgave – i form af en pokal – men det gik jo godt for holdet, siger Anders Pultz Justesen med et smil på læben.

Med førstepladsen fulgte en vindercheck på 10.000 euro. Pengepræmien fordeles mellem skole og de fire elever.

Konkurrencen løb over tre dage. Ud over den faglige udfordring så giver det også eleverne en særlig oplevelse med skolen.

- Når man tager en uddannelse her på skolen, er der rigtig mange forskellige spændende projekter, som eleverne kan blive involveret i – det er denne konkurrence et godt eksempel på. Som skole har vi et stærkt netværk af gode samarbejdspartnere, internationalt så vel som lokalt, for eksempel Roskilde Festival. For de elever, som kan og vil have ekstra udfordringer, er der masser af muligheder, fortæller Maria Nørby, uddannelsesdirektør på Roskilde Tekniske Skole.

De fire elever fra uddannelsen på Roskilde Tekniske Skole er Alexander Vase Schäffer Hansen (læreplads hos Koatek), Morten Baungaard Johannsen (læreplads hos Milltech), Oliver Valentin Trasbo Madsen (læreplads hos Roskilde Universitet) samt Oliver August Vork (læreplads hos WSAudiology).

1. marts får eleverne overrakt prisen af Haas i forbindelse med at Roskilde Tekniske Skole samme dag fejrer skolens deltagere ved DM i Skills.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor blev ny investor inviteret inden for hos Weldingdroid
Nyt om navne: Lemvigh-Müller henter ny indkøbsdirektør for stål
Siemens Gamesa vil gentænke leverandørkæderne
Topsoe har brugt 80 millioner på gasnødplan: Det er en billig forsikring
Ingeniørvirksomhed går sammen med enzymgigant og skaber nyt uddannelsesforløb om automation
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094