23948sdkhjf

Forberedt til det risikobaserede tilsyn

Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning har med rådgivning fra Avidenz gennemført det risikobaserede tilsyn med en grøn smiley som resultat.
Direktør Paw Lyngaa, Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning, er tilfreds med resultatet af det risikobaserede tilsyn gennemført af Arbejdstilsynet. Resultatet er produktet af det fokus, man har haft på arbejdsmiljø og sikkerhed i samarbejde med Avidenz.

- Konsulenterne fra Avidenz har medvirket med de nødvendige løsninger og har på den måde fastholdt vores fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed og medvirket til, at vi har fået løst de opgaver, der var relevante. Den grønne smiley er et resultat af dette samarbejde, fortæller Paw Lyngaa.

- Den rådgivning vi har fået har været kortfattet og relevant og har givet et godt udbytte, og da vi har mere fokus på vores arbejdsmiljø end på Arbejdstilsynet, blev resultatet positivt, fortsætter han.

Ikke bekymret for Arbejdstilsynet
Silkeborg-virksomheden har valgt at gennemføre fire årlige arbejdsmiljøudvalgsmøder. På disse møder deltager både ledelse og medarbejdere i arbejdsmiljøudvalget (AMU), og Avidenz er med som mødeleder.

- På møderne i AMU sker der en løbende opdatering af vores arbejdsmiljøopgaver og rådgivning. Opgaverne fra det fysiske arbejdsmiljø afdækkes ved gennemførelse af to årlige sikkerhedsgennemgange. Sikkerhedsgennemgangen gennemføres i samarbejde med medlemmer fra arbejdsmiljøorganisationen. Udover sikkerhedsgennemgangen er der også fokus på adfærd samt orden og ryddelighed, siger Paw Lyngaa.

Der sker ikke nogen egentlig forberedelse på tilsyn fra myndighederne, og der var derfor heller ikke nogen bekymringer, da det risikobaserede tilsyn blev anmeldt, fordi man løbende har gennemført en række tiltag som fx årlige arbejdsmiljødrøftelser, arbejdspladsvurdering, opfølgning på arbejdsulykker og eftersyn på teknisk udstyr.

Medarbejderne er interesserede
Både direktør Paw Lyngaa og arbejdsmiljørepræsentant Peder Lykkeberg siger samstemmende, at samarbejdet med Avidenz har medført en form for tryghed i dagligdagen i at vide, at der overordnet er styr på arbejdsmiljøarbejdet.

Peder Lykkeberg er en aktiv arbejdsmiljørepræsentant, og for ham har det været meget vigtigt hele tiden at have den nødvendige viden for at kunne løse sine opgaver. Den sparring han løbende har haft og stadig har med Finn Christensen og de øvrige konsulenter fra Avidenz, har gjort det lettere med hensyn til både adgang til de nødvendige ”værktøjer” til at løse de daglige arbejdsmiljøopgaver, men også i relation til det forebyggende arbejde – hvad skal der arbejdes med og hvordan?

- Referater, handlingsplaner med billeddokumentation, statistikker for ulykker og andre hændelser, medfører, at de informationer jeg og mine kolleger har adgang til, virker bedre og er mere pædagogiske. Og jeg kan se, at kollegerne er interesserede i arbejdsmiljøarbejdet, og at materialet på opslagstavlerne bliver læst – der er sorte fingre på siderne, fortæller Peder Lykkeberg.

Et godt arbejdsmiljø betaler sig
Det økonomiske incitament til at have et aktivt arbejdsmiljøarbejde understøttes af to rapporter, der belyser omkostningerne i forbindelse med arbejdsulykker.

I 2010 blev udarbejdet en rapport – Arbejdsmiljø set med virksomhedsøkonomiske briller. Formålet med rapporten var at belyse omkostningerne ved arbejdsulykker – både de synlige og ikke synlige. Konklusionen blev, at en gennemsnitlig arbejdsulykke koster virksomheden 30.000 kr. i synlige omkostninger og det dobbelte i skjulte omkostninger.

BAT-kartellet underbygger med deres rapport fra 2011 – Et godt arbejdsmiljø betaler sig – tallene i undersøgelsen fra 2010. Konklusionerne i begge rapporter understøtter også den erfaring Avidenz har – at arbejde løsningsorienteret og proaktivt gavner både virksomhedens trivsel og økonomi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11