23948sdkhjf

6 millioner til robotundervisning ”ud af huset” på hele Fyn

700 fynske lærere og pædagoger skal uddannes i teknologisk læring, der skal købes mere teknologisk udstyr til gratis udlån, og mange flere fynske folkeskoleelever skal have indsigt i robotternes fortryllende univers, når Robothus Fyn rykker ud eller slår dørene op 80 dage om året.

Det bliver muligt, efter at Novo Nordisk Fonden har bevilget 6 millioner kroner til at udbrede det arbejde, der hidtil er blevet bedrevet i Robothus Fyn på Langeskov Skole.

- Det bliver ikke bare muligt for Fyns 220 folkeskoler at komme på besøg hos os i Robothus Fyn og modtage undervisning. Robothus Fyn kan også levere undervisning ud af huset, så skoler, der ikke selv har udstyr og kompetencer inden for robotteknologien, blot kan sende bud efter et skræddersyet forløb, fortæller Robothusets idéskaber, Klavs Norup Lauridsen, som er skoleleder på Langeskov Skole og har arbejdet med undervisning i robotteknologi i næsten et årti.

For de små elever kommer det primært til at handle om leg med de små søde Bluebots, mens 4.-6. klasserne skal lave grundlæggende programmeringsøvelser med Lego Mindstorm og arbejde med lys, ultralyd og gyro. De ældste elever, som er på vej ud af folkeskolen, får muligheden for at excellere i blandt andet industrirobotter, laserskæring og 3D-print.

Fremtidens robotingeniører programmeres allerede i folkeskolen

Det stort anlagte projekt kan få enorm betydning for at sikre arbejdskraften til det, Fyn skal leve af om 10 år og dermed tænde et vigtigt lys i det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics.

- Der er brug for at give fynske skoleelever en tidlig indsigt i de muligheder, robotteknologien byder på, hvis de skal være motiverede til at vælge teknologivejen. Hvis nogle af dem skal rustes til at udvikle og arbejde med fremtidens autonome teknologier, som vi satser på på Fyn, er det klogt at så tidlige frø. Det står centralt for de fynske kommuner og vores fælles vision på erhvervsområdet, siger formand for Erhvervshus Fyn, Kenneth Muhs.

Center for Undervisningsmidler (CFU) ved UCL - Erhvervsakademi og Produktionshøjskole kommer til at understøtte Robothuset med opkvalificering af undervisere fra grundskoler rundt omkring på hele øen, så de kan være med til at udklække flere teknologiske talenter.

- Vi vil afholde gratis kurser målrettet både folkeskolelærere og skolepædagoger, og så indkøber vi nye læringsteknologier til vores samling mitcfu.dk. Det bliver for eksempel forskellige typer robotter, laserskærere og 3D-printere, som vi låner ud og fragter gratis til skolerne, fortæller Signe Schmidt Rye, der er leder af CFU.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dacapo køber plads til yderligere ekspansion
Turnaround begynder at virke hos Sjølund
Produktionsklyngen Made etablerer hub i Nordjylland
Svendborg-værft sætter punktum for kutter-æra
Industri-virksomhedernes energiregning steg med 275 procent i 2022
Malene er den første kvindelige danske platformchef på Nordsøen
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.133