23948sdkhjf

Beskeden vækst hos Universal Robots og MIR

Robotdivisionen bestående af danske Universal Robots og MIR står for en stigende andel af omsætningen i Teradyne-koncernen

2022 har kun budt på beskeden vækst hos de danske robotvirksomheder Universal Robots og MIR, som begge er ejet af amerikanske Teradyne. Væksten er 7 procent målt i dollars, og 15 procent i "konstant valuta". Det fremgår af Teradynes årsregnskab, som lige er offentliggjort.

En vækst på 15 procent ligger væsentligt under de forventninger, som Universal Robots og MIR har, men 2022 har været præget af corona, Ruslands invasion af Ukraine og stigende energipriser.

Teradynes division "Industrial Automation", som omfatter de to danske robotvirksomheder, omsatte i 2021 for 375,9 mio. dollars og i 2022 for 403,1 mio. dollars. Eller henholdsvis 2.571 mio. kr og 2.757 mio. kr.

Universal Robots og MIR har altså omsat for næsten 2,8 milliarder kroner til sammen.

Tilbagegang for tests

Mens robotdivisionen hos Teradyne har haft fremgang, så er der tilbagegang for Teradynes oprindelige forretningsområder, nemlig test af halvledere (chips), systemtests og trådløse tests. Her falder omsætningen med 17 procent.

Alligevel kommenterer Teradynes CEO Mark Jagiela optimistisk i en udtalelse om firmaets fjerde kvartal 2022:

"Vi leverede bedre end forventede resultater i fjerde kvartal med højere omsætning og bruttomarginer og lavere omkostninger end planlagt. Øgede leveringer af vores Eagle-produkter, der betjener automobil- og industrichipmarkederne, kombineret med en stærkere efterspørgsel efter UR-cobots i kvartalet, drev de forbedrede resultater."

Topdirektøren nævner altså specifikt salget af UR-robotter som et lyspunkt i fjerde kvartal.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen i robotdivisionen i fjerde kvartal 2022 udgør 15 procent af Teradynes omsætning (se tal i tabellen herunder). Den andel kan meget vel øges væsentligt, for markedet for kollaborative robotter ventes at stige væsentligt i de kommende år.

Teradyne, omsætning 4. kvt. 2022 mio. dollars
Halvledertest 481
Systemtest 100
Trådløs test 40
Robotter 110

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078