23948sdkhjf

Siemens Gamesa hopper af børsen

På en ekstraordinær generalforsamling onsdag besluttede aktionærerne, at Siemens Gamesa skal afnoteres fra den spanske børs.

98,43 procent af de fremmødte aktionærer stemte for forslaget.

Afnoteringen kommer, efter Siemens Energy sidste år fremsatte et tilbud om at overtage samtlige aktier i Siemens Gamesa. Det resulterede i, at Siemens Energy den 13. december sad på 92,72 procent af aktiekapitalen.

Bestyrelsesformand Christian Bruch forklarede på generalforsamlingen af den europæiske vindindustri befinder sig i en kritisk situation.

- På trods af store investeringer, der strømmer til vedvarende energi, står vindindustrien over for alvorlige økonomiske udfordringer. Siemens Gamesa har præsenteret Mistral-strategien for at komme tilbage på sporet, og virksomheden skal nu implementere det stringent. Afnoteringen vil støtte ledelsesteamet til at fokusere fuldstændigt på den altafgørende økonomiske turnaround. Sideløbende har vi diskuteret med myndigheder, politiske beslutningstagere og vores kunder på alle niveauer de krav, der er nødvendige for at gøre den strategisk vigtige vindindustri succesfuld, sagde han.

På generalforsamlingen blev det også vedtaget at reducere Siemens Gamesas bestyrelse fra 10 til tre medlemmer. Den kommer dermed til at bestå af bestyrelsesformand Christian Bruch, CEO Jochen Eickholt og Anton Steiger, der er ansvarlig for Siemens Energys overtagelse af Siemens Gamesa.

Afnoteringen mangler nu en godkendelse fra de spanske børsmyndigheder.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.723