23948sdkhjf

Liftra fejrede de første 20 år

I sidste uge kunne Liftra, der er specialiseret i design og produktion af produkter og løsninger til vindmølleinstallation, transport, samt vedligeholdelse, fejre sit 20-års jubilæum.

For 20 år siden var Liftra en startup-virksomhed skabt af to ingeniører i Aalborg. I dag er Liftra vokset markant og har udviklet sig til en international virksomhed, der beskæftiger mere end 400 medarbejdere verden over.

Fra kontorer i Danmark, USA, Kina, Spanien og Polen leverer Liftra teknologiske løsninger til det globale vindenergimarked.

Til dato har Liftra solgt over 50 såkaldte self-hoisting cranes, der installeres i vindmøllernes naceller, hvor de bruges til at hejse hovedkomponenter op til møllen.

Udover kranerne producerer Liftra også blandt andet løfteåg, som bruges ved installation af vindmøllevinger, og såkaldte stacking frames, der bruges ved transporten.

I alt har Liftra gennemført mere end 1.000 projekter, herunder installation af nogle af verdens største vinger, og alene sidste år installeret over 200 vinger på en havvindmøllepark i Frankrig.

Ny, revolutionerende kran på vej

2022 var et exceptionelt godt år for Liftra med åbningen af to nye kontorer i Vietnam og Australien, et rekordhøjt salg, samt et vellykket første offshore-job med LT1200 Liftra self-hoisting crane.

Efter markeringen af 20-års jubilæet forventer Liftra fortsat vækst. Planerne omfatter etablering i Brasilien, samt introduktionen af LT1500 turbine installation crane til produktporteføljen. Den kan både bruges ved installation af vindmølletårne og naceller, og udviklingsarbejdet bevæger sig lige nu ind i den sidste fase.

Teknologien optager ifølge Liftra op til 63 procent mindre kranpladsareal, og reducerer udledningen af CO2 med mere end 50 procent sammenlignet med konventionelle kraner.

Liftra’s CEO og medejer Per Fenger udtaler:

- Liftra stræber efter at skubbe grænserne for hvad der er muligt og sætte nye standarder, der kan sænke omkostningerne ved grøn energi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Afmatning tvinger Blücher til fyringer
DM i erhvervsuddannelser tager til Roskilde næste år
Amada bygger nyt i Horsens
Nyt om navne: Ekspert i digitale løsninger starter hos Kuka Nordics TechCenter
Hempel scorede kassen i Rusland: Satsede på militærkunder
Investeringsselskab vil købe Skako
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109