23948sdkhjf

Ny generation tager over hos nordjysk kedelekspert

Siden 1987 har der været drevet virksomhed fra adressen på Lejrevej 7 i Svenstrup syd for Aalborg, da Roland Pedersen dengang etablerede først kontor og siden værksted med reparation og servicering af skibskedler som speciale fra firmaet International Combustion Engineering.

Roland Pedersen solgte i 2008 virksomheden til Wärtsilä, som var på adressen til 2013.

Allerede i 2011 blev den nuværende virksomhed Global Boiler Aalborg etableret i lejede lokaler, indtil man ved Wärtsiläs fraflytning i 2013 kunne overtage bygningerne og flytte ind på Lejrevej.

Stifterne af Global Boiler Aalborg, Uffe Nyborg Johansen, Lars Hove Kristensen og Michael Søndergaard, nærmer sig med stormskridt pensionsalderen, og siden nabofirmaet Global Boiler Service blev indlemmet i 2020 sammen med etableringen af fælles ejerskabsstruktur for de to udenlandske afdelinger i Dubai og Singapore, har det ligget i luften, at et generationsskifte var på vej.

Ved årsskiftet skete det så: firmaets nuværende salgsdirektør, Casper Helmenkamp Thygesen (37 år), afløser Uffe Nyborg Johansen på posten som administrerende direktør, og Karsten Vang Heel Ewald (37 år) afløser Michael Søndergaard som teknisk direktør.

- Casper har været med på firmaets rejse de seneste 10 år og har besiddet flere poster og funktioner, så han kender firmaet helt inde fra rygraden og forstår til fulde den måde forretningen drives på, så jeg er helt tryg ved at overlade ham roret til vores ”skib”, udtaler Uffe Nyborg Johansen.

Karsten Vang Heel Ewald er ansat i teknisk afdeling og har kørt parløb med Michael Søndergaard gennem de seneste snart syv år, hvor han er blevet godt klædt på i forhold til inspektion og problemløsning i forbindelse med de store kedelreparationer, som Global Boiler foretager over hele verden. Selv under corona-pandemien, var han flere gange på farten og ledede store reparationer og ombygninger af LNG-kedler på værftet i Malaysia.

- Med sin uddannelsesmæssige baggrund som maskinmester, samt den indgående erfaring Karsten har tilegnet sig i sin ansættelse, vil han stå stærkt med overtagelsen af mit kontor her fra nytår, udtaler Michael Søndergaard.

Dann Hove Andersen (58 år) forbliver på posten som direktør for operations, det vil sige firmaets aktiviteter med fremstilling og installation af dele til skibskedler ligesom automationsservice på brændere og kedelanlæg. Han har været med næsten fra starten, da han blev medejer af Global Boiler Service allerede i 2011, som nu er en del af det samlede Global Boiler Aalborg.

Lars Hove Kristensen (61 år), den ene af medstifterne og tidligere salgsdirektør, er allerede inde i et glidende generationsskifte fra denne post, hvor han har haft den direkte kontakt med en overvejende del af virksomhedens store kunder verden over.

- I forbindelse med sammenlægningen i 2020, og her efter corona-pandemien har sluppet sit tag, er der etableret selvstændige salgsafdelinger i datterselskaberne både i Dubai og Singapore. Planen er derfor, at Lars på sigt, når den direkte kundekontakt er videregivet til den yngre generation, skal varetage en overordnet funktion, hvor han skal samle trådene på de store globale kunder, vi har på tværs af de tre selskaber, så vi hermed sikrer, at alle føler sig godt og ligeværdigt serviceret, uanset om en forespørgsel lægges i Danmark, Dubai eller Singapore. Indtil videre forbliver linjefunktionen på salg her fra Aalborg-afdelingen under mine vinger, udtaler den nye administrerende direktør Casper Helmenkamp Thygesen.

Uffe Nyborg Johansen (64 år) og Michael Søndergaard (62 år) vil i begyndelsen af det nye år overgå til nyoprettede funktioner, ledet ud fra Global Boiler Holding, som er det fælles ejerselskab bag alle tre selskaber. Med selskaber i tre lande, som både økonomisk og kulturelt er vidt forskellige, kan de se et øget behov for en overordnet funktion. Denne skal sikre, at virksomheden overholder lovgivningen, uanset hvorfra man servicerer kunderne, så de enkelte selskaber kan koncentrere sig om den daglige drift og sunde optimering, som dermed sikrer fremtidig udvikling globalt set.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109