23948sdkhjf

Rekordstor kedelordre til Scan Industries

AS:Scan Industries skal nu levere endnu en elkedel til fjernvarmesektoren. Kedlen kan anvende overskudsstrøm fra vindmøller, samt indgå i balancemarkedet til regulering af net-frekvensen.
For kort tid siden kunne den administrerende direktør hos AS:Scan Industries i Hvide Sande, Michael Vejlgaard, sætte sin underskrift på leveringen af den syvende elkedel til brug i fjernvarmesektoren. Kontrakten blev givet af JPH Energi Dronninglund, på vegne af Brønderslev Forsyning (Brønderslev Varme A/S). JPH Energi har stået for projekteringen og vil fungere som rådgivere gennem hele projektforløbet.

Årsagen til udvidelsen med elkedlen er, at Brønderslev Varme vil forsøge at komme på forkant med udviklingen inden for brugen af overskudsenergi fra vindmøller og ikke mindst at kunne deltage meget aktivt med frekvensregulering af el-nettet, idet hele kedlens kapacitet kan udnyttes i frekvensregulering. Kedlen er specielt designet til at køre med en ekstrem lav tomgangslast, hvilket gør den yderst konkurrence-dygtig til netop frekvensregulering. Anlægget, som skal leveres til Brønderslev Varme, er et stort anlæg på 20 MW tilsluttet 10KV nettet.

Arbejdspladser sikret i Hvide Sande
Leverancen til er igen en totalentreprise, hvilket betyder, at der er arbejde til projektafdelingen, samt til håndværkere og svejsere på hos Scan Industries. Installationen skal udføres på kort tid, og det sikres ved at tegne den komplette installation i 3D, hvilket tillader mange af delene at blive pre-fabrikeret allerede inden kedlen kommer til Brønderslev.

- Efter de tekniske fremvisninger af de to kedeltyper som var tilbudt, blev det hurtigt klart for os at, Parat-kedlen var det bedste valg for os. Kedlen opfylder alle de krav, der stilles på reguleringsmarkedet, er simpelt opbygget og har et lavt vedligeholdsbehov. Det at AS:Scan projekterer, sælger, installerer og efterfølgende udfører service og after-sale var også med til at vælge AS:Scan som leverandør, forklarer driftsleder Poul V. Jensen.

- Der skal arbejdes på højtryk hos Scan, da kedlen skal idriftsættes inden udgangen af 2012, så vi må holde jul i det nordjyske, siger Michael Vejlgaard, til spørgsmålet om det kan nås.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078