23948sdkhjf

1.050 ansatte får ny arbejdsgiver: Alumeco solgt

Schweers-familien, som ejer Alumeco Gruppen, har indgået en aftale om at sælge 100 procent af aktierne i Alumeco Holding A/S, herunder Aluwind Gruppen.

Alumeco Gruppen, som beskæftiger cirka 1.050 medarbejdere, er en førende nordeuropæisk metalgrossist inden for salg af halvfabrikata af aluminium, kobberlegeringer og rustfri stål samt en specialiseret leverandør af aluminiumkonstruktioner til vindmølle-OEM’er.

Køberen, Nordic Metal Holding Inc., er et nystiftet amerikansk holdingselskab. Det er tilknyttet og vil blive drevet som en del af hollandske Amari Metals, som er en uafhængig aktør i Europa inden for bearbejdning og distribution af rustfri stål, aluminium og kobberlegeringer.

Ejer af Alumeco Gruppen, Hans Schweers & familie, bekræfter:

- I løbet af de sidste knap 40 år er Alumeco vokset til at blive en af de førende metalgrossister i Nordeuropa inden for salg af halvfabrikata af aluminium, kobberlegeringer og rustfri stål, med et stort potentiale for udnyttelse af fremtidige forretningsmuligheder. Imidlertid er tiden nu kommet, hvor jeg og min familie har valgt at trække os tilbage fra erhvervslivet og branchen, og med den vellykkede gennemførelse af transaktionen med Nordic Metal Holdings, tror jeg fuldt og fast på, at Alumeco vil få betydelige muligheder og synergier for at vækste og trives i de kommende år.

Han fortsætter:

- Jeg er ekstremt stolt af vores medarbejdere og deres urokkelige engagement, kultur og værdier, som har ført Alumeco frem til denne meget spændende udvikling. Det er en stor anerkendelse af hele Alumeco-teamets styrke og succes. Amari nærer stor beundring for virksomheden og vores medarbejdere, så jeg er sikker på, at Alumeco vil være i gode hænder hos Amari.

Gennemførelse af transaktionen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder og forventes lukket i første halvdel af 2023.

Parterne er blevet enige om ikke at oplyse købesummen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172