23948sdkhjf

Brimas åbner søsterselskab

Den østjyske smede- og maskinfabrik Brimas A/S har stiftet søsterselskabet Briparts og tilbyder nu global sourcing hovedsageligt fra Østen.
Briparts, der har adresse hos Brimas på Satellitvej 10 i Horsens, er en sourcing virksomhed der tilbyder produktion af produkter i forskellige typer af plast, støbning, smedegods, spåntagning samt pladeemner fremstillet i rustfri stål og jern. Administrerende direktør for Brimas, Thomas Iversen, fortæller:

- Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke er tale om at flytte arbejdspladser ud af landet med etableringen af Briparts. Briparts er et supplement til Brimas, som i dag tilbyder kundespecifikke emner i rustfri stål, aluminium og jern. Hos Brimas har vi et velfungerende produktionskoncept til fremstilling af specialopgaver med en god produktivitet.

- Brimas oplever fortsat stor omsætningsfremgang på virksomhedens nuværende forretningsområder og kernekompetencerne ”kvalitet til aftalt tid og pris”, men har igennem de sidste år oplevet flere og flere forespørgsler på rentabel serieproduktion. Det har vi hos Brimas haft svært ved at kunne tilbyde til en konkurrencedygtig pris, både fordi vores produktions-setup og -layout ikke er baseret på serieproduktion, men også fordi vore lønomkostninger i Danmark er meget høje sammenlignet med priserne i fx Vietnam, Indien og Kina. Med det nye selskab har vi nu muligheden for både at udvide forretningsområdet samt at tilbyde nye og eksisterende kunder muligheden for lave produktionsomkostninger, såfremt emnerne egner sig til produktion i de førnævnte low cost countries, fortsætter han.

A man on the spot
For at sikre at sourcing-arbejdet bliver en succes for kunden, arbejder Briparts ud fra et koncept, som de kalder ”a man on the spot”. Konceptet går ud på, at der er udstationeret en dansker i de respektive lande og områder til at varetage kommunikationen, sikre optimal produktivitet, kvalitet og levering til tiden.

Derudover vil Briparts også få et indgående samarbejde med Brimas.

- Ofte startes et nyt produkt op hos Brimas, og når produktet så er færdigudviklet, afsøger vi muligheden for, at producere emnet i Østen i samarbejde med kunden. Herudover sourcer Briparts relevante halvfabrikata for Brimas, ligesom Brimas udarbejder tekniske specifikationer til leverandørerne i Østen, siger Thomas Iversen.

Der er p.t. ansat tre projektledere i Briparts, og det er alle personer med mere end otte års erfaring i sourcing fra og handel med lande i Østen. Kunderne spænder bredt, lige fra levnedsmiddelindustri, agro, transportsystemer til pumper, bygnings- og møbelindustri. P.t. beskæftiger Briparts 100-200 personer i Østen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094