23948sdkhjf

Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik

Topsoe, der er global leverandør af teknologier inden for CO2-reduktion, skal bygge det, der bliver verdens største og mest avancerede SOEC (Solid Oxide Electrolyzer Cell) elektrolysator-fabrik.

Elektrolysatorer skal bruges til omdanne vedvarende energi til brint. Målet er at fremskynde bæredygtige power-to-X-løsninger i industriel skala for at imødekomme samfundets behov.

Visionært projekt

Eltronic er totalintegrator i det omfattende projekt, og automationshusets rolle er at udstyre fabrikken med maskiner og softwareløsninger, der kan håndtere den nye teknologi og sikre en optimeret produktion.

CEO i Eltronic, Morten Svendsen, er stolt af at være med:

– Det er stort for os, at vi er med i det her visionære projekt, der er afgørende inden for power-to-X. Det ligger i DNA’et i det, vi beskæftiger os med, at vi skal være med til at finde løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, og vi har en helt central viden og ressourcerne til at påtage os opgaven. Det er unikt, at vi har alle kompetencer samlet in-house, og for os er det også en mulighed for at vise, hvad vi kan, som samlet styrke, siger han.

Langsigtet samarbejde

Eltronic, der har hovedkvarter i Hedensted, har allerede etableret en projektgruppe, der udelukkende beskæftiger sig med Topsoe-fabrikken. Det er en gruppe, der kommer til at vokse sig større endnu, når projektet for alvor kommer til at tage fart.

– Det er et langsigtet samarbejde med Topsoe, vi har taget hul på – og det er positivt. Det betyder, at vi kan nå rigtigt langt. Det seneste år har vi arbejdet med for-projekter og test, som er med til at sikre, at vi kommer bedst muligt fra start, forklarer Morten Svendsen.

Vidtspændende automationsprojekt

Eltronics leverance består af et stort automationsprojekt, som omfatter procesprogrammering, specialfremstillede maskiner, transportløsninger og softwareløsninger.

– Vi skal hele vejen rundt med løsninger, der sikrer en stabil produktion. Det er en helt ny gren i industrien, så derfor er det også nye, innovative løsninger, vi skal udvikle. Lige nu fortsætter vores arbejde med design og test, og næste skridt er at bestille komponenter og materialer. Vi regner med, at vi er klar til at installere det første udstyr på fabrikken i slutningen af 2023, siger Morten Svendsen.

Den helt nye Topsoe-fabrik skal opføres i Herning, og produktionen af elektrolysatorer har opstart i 2025. Ifølge de nuværende planer skal der årligt produceres 500 megawatt elektrolysekapacitet med mulighed for at udvide til fem gigawatt.

Topsoe investerer omkring 2 milliarder kroner i fabrikken, som skal stå klar i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sydjysk maskinproducent styrker ledelsen
Havvindudviklere vil sikre det lavest mulige CO2-aftryk
Droneleverancer skal effektivisere havvind
Gasforbruget er reduceret med 94 procent hos nordjysk plastvirksomhed
Force Technology på opkøb
6 millioner til robotundervisning ”ud af huset” på hele Fyn
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125