23948sdkhjf

”En effektiv kreditpakke er den helt rigtige medicin”

Selv virksomheder med sorte tal på bundlinjen oplever at få nej fra banken. Derfor falder regeringens kommende SMV-kreditpakke på et tørt sted, mener Håndværksrådet.
Danmarks små og mellemstore virksomheder har historisk svært ved at finansiere modernisering af produktionen eller andre proaktive tiltag, der skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne nationalt og på eksportmarkederne.

- Alle taler om behovet for højere produktivitet og bedre konkurrenceevne, men de små og mellemstore virksomheders muligheder for at ruste sig til fremtiden er alvorligt hæmmet af finansieringskrisen. En effektiv kreditpakke er den helt rigtige medicin mod den tendens, der siden krisen har været til at afskære selv sunde, veldrevne og velkonsoliderede virksomheder fra at kunne optage de nødvendige lån, siger cheføkonom i Håndværksrådet, Jacob Thiel.

Håndværksrådets egne undersøgelser viser, at selv små og mellemstore virksomheder med sorte tal på bundlinjen og solid egenkapital får nej i banken, når de ansøger om lån til at modernisere produktionen eller finansiere deres eksportaktiviteter. Nationalbankens opgørelser dokumenterer desuden løbende, at banker og finansieringsinstitutter fortsat låner ud i stor stil til større virksomheder, men samme gode muligheder får SMV’erne ikke. Tværtimod.

- Desværre strammer bankerne pengesækkene grundigt til, når man som SMV ansøger om lån. Det er blevet lidt af en rygmarvsreaktion hos bankerne, så alt hvad man på Christiansborg kan gøre for at sikre alternativ finansiering til SMV’erne, hilser vi varmt velkommen, siger Jacob Thiel, der vurderer, at blandt andet vækstkaution indtil videre har haft stor betydning for mange små virksomheder og deres vækstmuligheder.

Håndværksrådet har tidligere argumenteret kraftigt for dels en udvidelse af Vækstkautionsordningen samt styrkelse af EKF’s SMV-rettede produkter. Det betyder, at et stadig stigende antal SMV’er i dag får finansieret væksttiltag og eksport via bankerne men gennem alternative finansieringsordninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172