23948sdkhjf

- Lige pludselig skulle vi betale 1,5 millioner kroner om måneden i strøm

Uldalls Jernstøberi er som mange andre i branchen blevet ramt hårdt af de stigende elpriser. Det skriver JydskeVestkysten.

- Lige pludselig skulle vi betale 1,5 millioner kroner om måneden i strøm, hvor vi to år tidligere betalte 150.000 kroner for den samme mængde. Årsagen til, at vi ser en tidobling, er, at vi kører på den rå elpris med få afgifter i forhold til, hvad en almindelig husstand betaler. Og når den rå elpris stiger så meget, så er det voldsomt for vores lille forretning. Vi har været presset på likviditeten flere gange, hvor prisen har været helt oppe at ringe, siger salgsdirektør Dion Brun til JydskeVestkysten.

Det har dog været muligt for Uldalls Jernstøberi at sende en del af regningen videre til kunderne, fordi man tager forbehold for stigninger i energipriserne i ordrebekræftelserne. De kunder, der ikke umiddelbart har villet acceptere en prisstigning, må derfor pænt vente med at få deres varer produceret, til elprisen er mere gunstig.

De galoperende elpriser har dog ikke lagt en dæmper på aktivitetsniveauet på støberiet. Støberiet arbejder lige nu med leveringstider på 16-20 uger, og det er ganske betragteligt over de normale seks-otte uger.

Originalartikel: https://jv.dk/artikel/jernst%C3%B8beris-elregning-satte-rekord-med-en-tidobling-til-1-5-millioner-for-en-m%C3%A5ned-det-er-voldsomt-for-vores-lille-forretning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Grønt netværk bakker op om klimatold på kinesisk stål
Næste år satser Roblon på sorte tal
Efter coronalåns udløb: Kurs mod flest konkurser i 12 år
Siemens Gamesa Renewable Energy skal have ny CFO
Karstensens får ja til 130 meter lang tørdok
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093