23948sdkhjf

Omsætningen falder i metal- og maskinindustrien

Især den indenlandske efterspørgsel er med til at lægge en dæmper på salget, mens der er lyspunkter på flere eksportmarkeder.
Der har ikke været helt så meget gang i hjulene i den danske metal- og maskinindustri som håbet de seneste måneder. I hvert fald viser en konjunkturanalyse udarbejdet af Metal- og Maskinindustrien under DI, at den samlede omsætning eksklusive salg af vindmøller og dele hertil faldt med 4,3 procent i andet kvartal. Omsætningen er dog stadig 2 procent højere end i de første syv måneder af 2011. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Netop vindmøller er ikke medregnet i tallet, fordi den del af industrien er præget af store udsving henover året. I 2011 omsatte vindmølleindustrien for 42,6 mia. kr. ud af en samlet omsætning i metal- og maskinindustrien på 237,3 mia. kr. I andet kvartal var der da også tale om et fald i salget af vindmøller på hele 14 procent.

Eksport falder mindre end indenlandsk salg
Især eksportsalget er vigtigt for metal- og maskinindustrien, da det udgør 61 procent af det samlede salg. I Andet kvartal faldt eksporten eksklusive vindmøller med 4,2 procent, men i årets første syv måneder ligger den dog stadig en anelse over niveauet fra samme periode i 2011.

Der er dog enkelte lyspunkter på eksportmarkederne, og analysen viser blandt andet, at dele af maskinindustrien og brancher med fremstilling af elektrisk udstyr har oplevet stigende eksport.

Samtidig viser analysen, at den indenlandske efterspørgsel står endnu svagere end eksporten. I andet kvartal blev det til et fald i den indenlandske omsætning eksklusive vindmøller på 4,8 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098