23948sdkhjf

Smedene skal også arbejde med robotter og automatisering

Et nyt samarbejde skal få flere til at vælge smedeuddannelsen

EUC Lillebælt i Fredericia og robotvirksomheden Weldingdroid har indgået et samarbejde, som skal modernisere smedeuddannelsen.

Initiativet skulle gerne hjælpe til at få flere unge til at vælge smedeuddannelsen. Weldingdroid tilbyder en robotsvejsning med firmaets løsning, som svejser rør sammen.

Det er dddannelseschef Henning Aaberg, EUC Lillebælt, og Weldingdroids stifter Kevin Christensen, der selv er smed og kendt fra Løvens Hule, der har underskrevet samarbejdsaftalen.

Det sker, skriver EUC Lillebælt, fordi de nødvendige kompetencer for smedeuddannelsen skal opdateres.

- Med den nye teknologi, som blandt andre WeldingDroid leverer, kommer der også flere kompetencer, som fremtidens smed skal mestre. Det håndværksmæssige er essentielt, men de nye lærlinge skal også have et godt kendskab til den nye teknologi. Og det får de, når de tager deres smedeuddannelse på EUC Lillebælt. Det er nemlig den samme teknologi, som flere og flere virksomheder anskaffer sig, skriver EUC Lillebælt.

EUC Lillebælt vil gerne gøre smedeuddannelsen mere sexet. Kevin Christensen mener, at mange i dag har en gammeldags opfattelse af, hvad en smed er.

- I dag er der et meget gammeldags og forvrænget billede af, hvad en smed er. Der kommer altid et billede frem af en mand i læderforklæde, der står og hamrer på et stykke jern. Og sådan er det jo slet ikke at være smed i dag. En smed kan have mange forskellige opgaver i mange typer af virksomheder. Teknologien er blevet en stor del af smedens hverdag, og der kommer mere af den. Men der er ingen tvivl om, at vores automatiserede svejseløsninger primært appellerer til de unge. Der er stadig en del ældre smede, der ikke er meget for at anvende dem, siger Kevin Christensen.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157