23948sdkhjf

Ålsrode Smede og Maskinfabrik udvider

Den østjyske underleverandør bygger ny produktionshal og investerer i nye maskiner.
Hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik mærker man ikke meget til krisen for øjeblikket

- Vi har rigtig travlt. Sidste år havde vi et af vores bedste år nogensinde, og jeg tror, vi slår det i år. Og det er over hele linjen vi har travlt - med skæring, svejsning og montage, fortæller medejer Brian Basse til Metal Supply.

Ny hal står færdig i oktober
Derfor har han heller ikke været bleg for at investere i fremtiden, og for anden gang på mindre end et år er den østjyske underleverandør nu ved at udvide produktionsarealet

- Vi bygger 800 kvadratmeter ekstra, som bliver til et nyt rustfri værksted og montagehal. Dermed kommer vi samlet op på 5.000 kvadratmeter i Grenaa og 1.600 kvadratmeter i Ålsrode, siger Brian Basse.

- Vi holdt rejsegilde fredag. Byggeriet går forholdsvis stærkt, og vi regner med at være færdig i uge 43 eller 44, fortsætter han.

Ny skæremaskine på vej
Selv om tidsplanen for byggeriet umiddelbart ser lidt stram ud, er Brian Basse sikker på, at den nye hal står færdig til tiden.

- I uge 47 kommer der nemlig en ny skæremaskine, og for at få plads til den flytter vi nogle af vores andre maskiner over i den nye hal, siger han, og fortsætter:

- Det er en Promatek 3x12 meter med Kelberg 3D plasmahoved. Og så har den to autogenbrændere og et borehoved med 12 værktøjsvekslere, der kan slå op til m36 i gevind.

Opgaverne bliver større og større
Promatek’en skal erstatte en 15 år gammel plasmaskære-maskine, som ”kun” kan skære emner på 2½x4 meter. Og selv om Ålsrode Smede og Maskinfabrik også har tre vandskærere, der kan klare emner op til 4,2x6,7 meter, bliver der med nyinvesteringen mulighed for at tage større emner ind i produktionen.

- Vi kan se, at de opgaver vi laver bliver større og større. Selv om den maskine, vi købte for 15 år siden, var rigtig stor dengang, så er tiden efterhånden ved at løbe fra den, konstaterer Brian Basse, der allerede har kig på yderligere investeringer.

- Det næste vi arbejder på er en udvidelse af vores spåntagende afdeling, fortæller han.

Udover de aktuelle udvidelser er Ålsrode Smede og Maskinfabrik også ved at blive certificeret efter ISO 9001. Det er en proces, Brian Basse forventer vil være tilendebragt i begyndelsen af 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063