23948sdkhjf

Verdensrekord: Tyra II-platformen løftet på plads i Nordsøen

I går blev den 17.000 tons tunge operationsplatform løftet på plads på Tyra II, hvilket er det det tungeste kranløft, der nogensinde er foretaget til søs

Arbejdet med at få Tyra II-feltet klar til at producere gas fra Nordsøen er kommet et vigtigt skridt videre, efter det i går lykkedes at placere den 17.000 tons tunge operationsplatform sikkert på sine platformsben.

En operation, der ifølge TotalEnergies er det tungeste kranløft, der nogensinde er foretaget til søs.

- Endelig er Tyra II kommet plads. Teamet har forberedt dette verdensrekordløft i mange år, og det var virkelig imponerende at se, hvordan alt gik op i en højere enhed, da verdens største kranfartøj Sleipnir placerer den enorme nye procesplatform i løbet af bare seks timer. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu er lidt foran tidsplanen, selvom meget endnu kan ske. Kun tre kranløft tilbage – og så vil vores nye Tyra II være på plads, siger viceprojektdirektør Lars Bo Christiansen, TotalEnergies EP i forbindelse med den vellykkede operation.

To kranførere på hjælpeskibene fik hjælp fra mere end 260 offshore-arbejdere ombord på verdens største kranskib, 'Sleipnir', der løftede, hvad der svarer til vægten af mere end to Eiffeltårne.

Kranløftet er blevet forberedt i årevis, og hvert eneste trin før, under og efter operationen er beskrevet i en flere hundrede sider lang manual udarbejdet af Heerema Marine Contractors og TotalEnergies.

Efter procesplatformens ankomst til Tyra-feltet, gik offshore-besætningen straks i gang med arbejdet og begyndte at fjerne fastgørelsen under den 47 meter høje platform, som har været med til at sikre en sikker og stabil rejse fra Indonesien. Takket være gode vejrforhold fik kranførerne grønt lys til at løfte platformen til sin endelige position mindre end 24 timer efter ankomsten og fire dage før den oprindelige tidsplan.

I de kommende uger vil de sidste Tyra II-brikker i form af to broer og et flare-tårn blive installeret. Når alt er svejset sammen, vil installationsteamet give stafetten videre til Hook-up og Commissioning-teamet, der vil fokusere på at færdiggøre og sætte strøm i de installerede platforme og tilslutte dem til den eksisterende infrastruktur i Nordsøen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11