23948sdkhjf

Dansk Industri om energikrise: Industrien skærer ned på produktionsdage

Energikrisen er tydelig at mærke hos Dansk Industris medlemmer, der sparer hvor de kan, fortæller branchedirektør Troels Ranis.

- Det er en alvorlig situation, vi står i, og jeg synes, den alvor er meget tydelig at mærke blandt vores medlemmer.

Sådan skriver branchedirektør for DI Energi, Troels Ranis, i et skriftligt mailsvar til Nordiskemedier.dk.

Udmeldingen kommer på baggrund af Dansk Industris nyligt offentliggjorte analyse, der konkluderer, at ni ud af ti danske virksomheders omsætning vil blive ramt markant, hvis der ikke bliver tilført tilstrækkeligt gas til Europa. 

Ifølge analysen har spændingerne mellem Rusland og Europa medført en usikkerhed omkring gasforsyningen, som påvirker Dansk Industris medlemmer mærkbart allerede.

- Usikkerheden betyder først og fremmest, at vores medlemmer sparer, hvor de kan. Det er ikke kun på energien, de skærer ned, det gælder også på antallet af produktionsdage, da det kan mindske energiomkostningerne, lyder det fra Troels Ranis i mailsvaret.

Fortrolige foraer for medlemmer

Dansk Industri har på grund af usikkerheden omkring forsyningen inviteret alle medlemsvirksomheder, som står på listen over ikke-beskyttede gaskunder, til at deltage i foraer, ligesom at andre gasforbrugende virksomheder også kan være med. 

- DI har oprettet to energiforsynings-fora som følge af energi- og forsyningskrisen. Det ene er for el og det andet for gas, som vi driver i tæt samarbejde med myndighederne. Vi er lykkes med at skabe i et fortroligt rum, hvor vi kan få afklaring på de presserende spørgsmål, der brænder ude hos vores medlemmer, forklarer Troels Ranis i sit svar og fortsætter med henvisning til, at energieffektiviseringer er vejen frem for medlemmerne:

- Samtidigt har vi fokus på, at vores medlemmer får høstet de mulige energibesparelser og -effektiviseringer, da det er den hurtigste måde at få omkostningerne ned og klimaeffekten op. Derfor er vi også rigtig glade for fremrykningen af den nye og forbedrede Erhvervspulje, der åbner den 1. november, lyder det fra Troels Ranis. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094