23948sdkhjf

Ny CT Scanner hos Teknologisk Institut

Instituttet vil hjælpe danske fremstillingsvirksomheder med at udvikle nye produkter og effektivisere produktionen inden for fx sprøjtestøbning.
Instituttet råder i forvejen over to andre CT Scannere til geometrisk opmåling og analyse af større emner, og med nyanskaffelsen er det planen, at man vil lægge sig i førerfeltet.

- Den nye microCT Scanner er designet til at scanne mindre emner svarende til to gange diameteren af et hårstrå. Det unikke ved scanneren er, at den leverer en meget detaljeret og ”tæt-på” visualisering af materialets karakteristika, fortæller centerchef Niels Thestrup fra Måling og Kvalitet på Teknologisk Institut og tilføjer:

- Med afsæt i den tredimensionelle materialeanalyse af selv meget små strukturer kan vi hurtigt og sikkert give vores kunder et klart svar på, hvordan et givent materiale under produktionen kan håndteres, så det færdige produkts funktion og udseende bliver som ønsket.

Lovende testprøvninger
Den danske virksomhed PhotoSolar, der sælger avancerede, transparente solafskærmningsløsninger til byggeindustrien har med succes testprøvet den nye microCT Scanner under udviklingen af et nyt produkt til solbelastede glasfacader.

- Den nye scanner er et godt alternativ til andre mere tidskrævende og besværlige metoder til at lave materialeprøver af de små hulstrukturer i vores solafskærmningsprodukter, fortæller teknisk direktør Eik Bezzel fra PhotoSolar og fortsætter:

- Tidligere har vi måttet save i vores materialeprøve op til flere gange for at opnå en tilstrækkelig kompleks og nøjagtig viden om hullernes tredimensionelle former – og det har været tidskrævende og også en usikker metode.

Men med den nye scanner fik PhotoSolar hurtigt leveret en meget detaljeret 3D rekonstruktion af prøveemnet i tre dimensioner.

- Vi kunne se helt ind i alle hjørner og kroge af den geometriske struktur på vores materialeprøve. På den måde fik vi input til at indstille maskinerne rigtigt under fremstillingsprocessen, og efterfølgende kunne vi tjekke, at hullerne var korrekt fremstillet af leverandøren. Så takket være den nye scanner har vi fået optimeret vores nye produkt til at afskærme for solen afhængig af, hvordan solen står på himlen, og hvor produktet monteres på bygningens facade, tilføjer Eik Bezzel.

Han vurderer, at PhotoSolar fremover får nemmere ved at udvikle nye optimerede produkter til andre typer af facader, herunder øst- og vestvendte vinduespartier, og produkter tilpasset forholdene sydpå, hvor solen står højere på himlen og derfor kræver, at solafskærmningen udformes anderledes for at sikre performance.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111