23948sdkhjf

Udfordring for automation på slagteri: Ikke to grise er ens

- Den helt store udfordring har været at håndtere den biologiske variation. Der er ikke to grise, der er 100 procent ens.

Det siger Henrik Grothe, automationsdirektør ved Teknologisk Institut, som har stået i spidsen for et udviklingsprojekt, der skal fjerne tunge løft fra slagterierne.

Udviklerne fra Teknlogisk Institut DMRI i Roskilde har brugt visionteknologi og kunstig intelligens til at overkomme udfordringen med at hver udskæring ser lidt forskellig ud fra den sidste.

- Det har været en superspændende udfordring. Vi har skullet sammensætte de nyeste teknologier inden for robot- og visionteknologi og kombinere det med kunstig intelligens og en masse mekanisk koknstruktion, fortæller han på LinkedIn.

- En anden udfordring har været, at det kræver mange ressourcer at fremskaffe et tilstrækkeligt datamateriale i form af billeder, som kan bruges til at træne en kunstig intelligens. Vi har i stedet gjort god brug af de metoder, som vi har udviklet sideløbende til træning af AI-algoritmer på et begrænset datamateriale.

- Nu er løsningerne klar til implementering i industrien, og vi glæder os til at se en masse anlæg i drift, siger Henrik Grothe.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094