23948sdkhjf

Udfordring for automation på slagteri: Ikke to grise er ens

- Den helt store udfordring har været at håndtere den biologiske variation. Der er ikke to grise, der er 100 procent ens.

Det siger Henrik Grothe, automationsdirektør ved Teknologisk Institut, som har stået i spidsen for et udviklingsprojekt, der skal fjerne tunge løft fra slagterierne.

Udviklerne fra Teknlogisk Institut DMRI i Roskilde har brugt visionteknologi og kunstig intelligens til at overkomme udfordringen med at hver udskæring ser lidt forskellig ud fra den sidste.

- Det har været en superspændende udfordring. Vi har skullet sammensætte de nyeste teknologier inden for robot- og visionteknologi og kombinere det med kunstig intelligens og en masse mekanisk koknstruktion, fortæller han på LinkedIn.

- En anden udfordring har været, at det kræver mange ressourcer at fremskaffe et tilstrækkeligt datamateriale i form af billeder, som kan bruges til at træne en kunstig intelligens. Vi har i stedet gjort god brug af de metoder, som vi har udviklet sideløbende til træning af AI-algoritmer på et begrænset datamateriale.

- Nu er løsningerne klar til implementering i industrien, og vi glæder os til at se en masse anlæg i drift, siger Henrik Grothe.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094