23948sdkhjf

Kunder udsætter projekter: Vestjysk ventilproducent når ikke budgettet

Hydract præsenterede torsdag regnskab for første halvår. Det viste en ganske beskeden omsætning på 0,1 millioner kroner og et resultat før skat på -7,0 millioner kroner. Til sammenligning omsatte Hydract for 2,8 millioner kroner og havde et underskud før skat på 6,6 millioner kroner i 2021.

- For Hydract gav starten af 2022 på flere måder anledning til optimisme. Efterhånden som Covid-19-restriktionerne blev ophævet, kunne vi endelig igen besøge kunder og samarbejdspartnere. Samtidig havde vi allerede i kraft af omfattende tekniske forbedringer sikret os, at produktion og projekter kan gennemføres til trods for de udfordringer, som høje priser og reduceret tilgængelighed til materialer ellers skaber for mange virksomheder, siger CEO Peter Espersen i en kommentar til regnskabet.

- Men vi måtte konstatere, at de seneste års verdensomspændende udfordringer trækker lange spor helt ind i vores forretning. Den anden Covid-19-nedlukningsperiode, forsinkelser i forsyningskæden og store prisstigninger på varer og transport fik mange fødevareproducenter til at udsætte projekter med ny teknologi og anlægsaktiviteter i efteråret 2021 og foråret 2022, fortsætter han.

Derfor har Hydract valgt at nedjustere forventningerne til hele 2022. Nu forventer man en omsætning på 7-10 millioner kroner mod tidligere 23-27 millioner kroner. Resultat før skat ventes nu at lande på -9,5 til -10,5 millioner kroner mod tidligere -1,0 til -5,0 millioner kroner.

- Projekter til Carlsberg skulle have udgjort en væsentlig del af indholdet i ordrebogen for 2021 og 2022. Samtidig skulle der opbygges en pipeline af opgaver fra andre bryggerikunder og andre brancher, med en forventelig indsalgstid på 12-18 måneder, siger Peter Espersen.

- Nedjusteringen er skuffende for investorerne og for os i Hydract, men firmaets ledelse bevarer et uændret syn på virksomhedens potentiale og perspektiv. Forventningen til de kommende år afspejler således en forskydning, mens de langsigtede målsætninger fastholdes, slutter han.

Han understreger i samme ombæring at det pilotprojekt man har gennemført hos Carlsberg, som nu har været i drift i 24 måneder, til fulde lever op til forventningerne og har givet en reel reduktion af energiforbruget til drift af ventiler er på mere end 99 procent, når alle ventiler drives af vandhydraulik.

Hydract A/S
Regnskabsår 1. halvår 2022 1. halvår 2021
Valuta Mio. kroner Mio. kroner
Nettoomsætning 0,1 2,8
Driftsresultat (ebit) -6,9 -6,4
Bruttofortjeneste -0,8 -0,6
Resultat før skat -7,0 -6,6
Periodens resultat -5,4 -5,2
Status balance 43,3 49,0
Egenkapital 36,2 41,0
Kilde: Hydract

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109