23948sdkhjf

Sanistål dobler op på driftsoverskuddet

Omsætningen hos teknik- og VVS-grossisten Sanistål steg i første halvår med 11 procent til 1,876 milliarder kroner sammenlignet med året før.

Ddriftsresultatet, ebitda, endte på 144 millioner kroner mod 74 millioner kroner i første halvår 2021. Med i overskuddet er en avance på 9 millioner kroner, som stammer fra salg af koncernens hovedkvarter fratrukket udgifter til omkostninger til organisationsændringer i første kvartal.

- Vi har i første halvår set en bredt funderet vækst på tværs af markeder og kundekategorier. Der har været pres på forsyningskæderne, men vi har sikret kunderne en tilfredsstillende leveringssikkerhed, fordi vi har valgt at have ekstra mange varer på lager, siger administrerende direktør Claudio K. Christensen i en kommentar til regnskabet.

- Vi har set stigende interesse for vores value-add-løsninger til industrien, hvilket fortsat er en stor prioritet for os. Med salgene af hovedsædet, Serman & Tipsmark og snart også Polen er vi ved at være i mål med fokuseringen af Sanistål, og derfor kan vi investere mere i at udvikle kerneforretningen, blandt andet med en væsentlig udbygning af det automatiserede centrallager i Billund, fortsætter han.

Overskuddet efter skat for koncernens fortsættende aktiviteter endte på 59 millioner kroner mod 6 millioner kroner sidste år.

På baggrund af udviklingen i første halvår fastholder Sanistål forventningerne til hele 2022. Dermed forventer man en omsætning på 3,6 milliarder kroner efter en organisk vækst på cirka 6 procent, og justeret for frasalget af Serman & Tipsmark og det planlagte frasalg i Polen. Ebitda før engangseffekter fastholdes på 225-255 millioner kroner.

Sanistål påpeger dog, at udviklingen i første halvår peger mod en ebitda i den høje ende af intervallet, men markedsmæssige usikkerheder som følge af blandt andet stigende inflation, prispres, afmatning i byggeriet, faldende forbrugertillid og risici for vareknaphed gør, at man fastholder spændet.

Sanistål A/S
Regnskabsår 1. halvår 2022 1. halvår 2021
Valuta Mio. kroner Mio. kroner
Nettoomsætning 1.876 1.684
Primært resultat (ebit) 81 12
Driftsresultat (ebitda) 144 74
Resultat før skat 75 7
Periodens resultat 63 7
Status balance 2.025 2.003
Egenkapital 666 591
Antal ansatte 1.111 1.186
Kilde: Sanistål

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11