23948sdkhjf

Danfoss opjusterer efter vild vækst i første halvår

I de første seks måneder af 2022 steg Danfoss' omsætning med 1,6 milliarder euro (11,9 milliarder kroner) til i alt 4,9 milliarder euro (36,4 milliarder kroner).

Opkøbet af Eatons hydraulikforretning bidrog med 1,1 milliarder euro (8,2 milliarder kroner), mens den organiske vækst var 13 procent.

Der var fremgang på tværs af de store markeder i Nordamerika, Europa og Asien samt i alle tre forretningssegmenter. Der var signifikant vækst i forretningssegmentet Danfoss Power Solutions, der producerer og sælger løsninger inden for mobil og industriel hydraulik og elektrificering. Den stigende efterspørgsel efter energieffektive varme- og køleløsninger samt power elektronik medførte desuden en markant vækst i forretningssegmenterne Danfoss Climate Solutions og Danfoss Drives.

Stærkt momentum trods udfordringer

Driftsresultatet (ebita) steg med 27 procent til 570 millioner euro (4,2 milliarder kroner). Nettoresultatet var negativt påvirket af nedskrivningen af koncernens aktiver i Rusland, som nu er blevet solgt, og landede på 289 millioner euro (2,1 milliarder kroner).

- Betingelserne for at drive forretning har været udfordrende, men vi har alligevel formået at fastholde vores stærke vækstmomentum. Samtidig har vi holdt integrationen af hydraulikforretningen godt på sporet. Og så har vi ovenikøbet lukket Semikron Danfoss-aftalen. Verden er på vej ind i en elektrisk revolution, og med denne investering indtager vi en absolut førende position, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss.

Frem mod 2025 arbejder Danfoss med den såkaldte Core & Clear-strategi, der skal positionere den alsiske virksomhed som foretrukken leverandør inden for dekarbonisering.

- Vi har taget et stort og ambitiøst skridt for at sætte bæredygtighed i centrum af vores Core & Clear-strategi. ESG-ambitionen er klar, og vores klimamål er godkendt. Det er helt essentielt, at vi lever op til vores løfte om at være den førende teknologipartner for vores kunder, som ønsker at dekarbonisere gennem energieffektivitet, maskinproduktivitet, lave emissionsudledninger og elektrificering. Danfoss er bedre positioneret end nogensinde før til at udvikle løsninger til fremtiden og dermed bidrage til en bedre verden, siger Kim Fausing.

Opjusterer forventninger

Han forventer fortsat vækst i andet halvår af 2022 med en ambition om at udbygge eller fastholde Danfoss’ markedsandel.

På baggrund af den stærke fremgang i omsætningen i første halvår af 2022 og effektuering af fusionen af tyske Semikron med Danfoss Silicon Power, forventer Danfoss nu en omsætning på 9,5-10,2 milliarder euro (70,7-75,9 milliarder kroner) for hele året mod tidligere 8,8-9,8 milliarder euro (65,5-72,9 milliarder kroner).

Forventningerne til en ebita-margin på 11,4-12,9 procent fastholdes. Dette er efter fortsatte investeringer i udvikling af nye produkter og løsninger.

Danfoss
Regnskabsår 1. halvår 2022 1. halvår 2021
Valuta Millioner euro Millioner euro
Nettoomsætning 4.906 3.265
Driftsresultat, ebita 570 449
Ebit 427 412
Resultat før skat 402 392
Periodens resultat 289 286
Status balance 10.575 8.850
Egenkapital 4.256 3.525
Kilde: Danfoss

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.14