23948sdkhjf

Industrial Ethernet vinder markedsandele

Industrielt Ethernet er den mest brugte standard, når virksomhederne sætter nye maskiner og enheder op i produktionen. Industrielt Ethernet udgør 66 procent af installationerne. Industrielt Ethernet er også den standard, som har højest vækst, nemlig 10 procent. Dermed vinder Industrielt Ethernet yderligere markedsandele. Det fremgår af en analyse fra virksomheden HMS Networks.

Fieldbus står for 27 procent af installationerne, mens trådløse standarder står for de sidste 7 procent.

Vækst på markedet

Undersøgelsen viser også, at netværksmarkedet vil vokse 8 procent i 2022. Der vil altså stadigt komme endnu flere maskiner og enheder, der bliver koblet på netværk.

HMS Networks mener, at det hænger sammen med, at opkobling medvirker til produktivitet og bæredygtighed i virksomhederne.

- Sammenkobling i industrielle netværk er en fuldstændig nøgle til at opnå produktivitet og bæredygtighed i moderne fabrikation, og det er hovedårsagen til den vækst, vi ser i markedet for industrielle netværk, siger Anders Hansson, Chief Marketing Officer hos HMS Networks.

Blandt de enkelte netværksstandarder er det EtherNetIP og Profinet, som har størst markedsandel med 17 procent hver. Derefter kommer EtherCAT med 11 procent.

Den mest installerede Fieldbus-teknologi er Profibus DP med 7 procent.

HMS Networks leverer produkter til alle former for industrielle netværk, Industrielt Ethernet, Fieldbus og trådløse netværk.

HMS Networks har hovedkontor i Halmstad i Sverige og har afdelinger i 17 lande og distributører i mere end 50 lande.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062