23948sdkhjf

Håndsrækning til SMV’erne

En nye bevilling på 88 mio. kr. til videnpilotordningen over de næste to år vil forbedre de små og mellemstore virksomheders muligheder for udvikling og vækst.
Regeringen har netop givet en håndsrækning til de små og mellemstore virksomheder, der ikke i det daglige har tid til udvikling af nye systemer, strategier, produkter og services.

Udvidelsen af den populære videnpilotordning vil indebære, at flere små og mellemstore virksomheder, kan ansætte en akademiker i en projektansættelse med tilskud.

- Vi forudser, at den øgede bevilling vil have en markant effekt. Vi ved fra vores medlemsundersøgelser, at virksomhedslederne gerne ville efteruddanne sig og udvikle mere, men at de simpelthen ikke har tid til det. En højtuddannet vil kunne hjælpe med at følge op på projekter, strategier, markedsføring, eksport og bidrage med viden på mange andre områder af virksomhedens udvikling. Netop i disse krisetider er det vigtigt at fokusere på at udvikle virksomhedens produkter og services, så man hele tiden er på forkant med konkurrenterne, siger innovationspolitisk konsulent i Håndværksrådet Dorte Kulle.

Videnpilot = dokumenteret vækst
Undersøgelser af videnpilotordningen viser, at to tredjedele af de højtuddannede fastansættes og skaber vækst for virksomheden. Ifølge en effektmåling fra CBS har disse virksomheder højere stigninger i bruttofortjenesten på gennemsnitligt 1,1 mio. kr. i sammenligning med lignende virksomheder.

Ordningen er selvfølgelig også til gavn for de ledige højtuddannede og er i Håndværksrådets øjne en gevinst for alle parter.

Som noget nyt åbner ordningen nu også for ansættelse af folk med mellemlange videregående uddannelser, og det betyder, at fx diplomingeniører vil kunne ansættes med støtte.

FAKTA
Regeringens finanslovsudspil lægger op til, at ordningen vokser til 36 mio. kr. i 2012, 52 mio. kr. i 2013 og 44 mio. kr. i 2014.

Videnpilotordningen er et tilbud til virksomheder med 2-100 medarbejdere. Virksomheden kan få et kontant tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder, en videnpilot, til at gennemføre et udviklingsprojekt. Tilskuddet er på op til 12.500 kr. om måneden i højst ét år.

Begrænsninger:
• Virksomheden må i forvejen højst have to højtuddannede ansat.
• En virksomhed kan højst have én videnpilot inden for en periode på tre år.
• Videnpiloten skal have en længerevarende videregående uddannelse.

Med den ny finanslov vil regeringen lempe begrænsningerne således:
• Virksomheder med op til fem højtuddannede kan nu få en videnpilot.
• En virksomhed kan have op til to videnpiloter inden for tre år.
• Ordningen åbnes for videnpiloter med mellemlange videregående uddannelser; for eksempel professionsbachelorer og diplomingeniører.

Læs mere på www.videnpilot.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078