23948sdkhjf

Nordjysk robotproducent rejser trecifret millionbeløb efter endnu et milliontab

Den nordjyske robotproducent Turf Tank har haft fart på forretningen de seneste år, men det har dog ikke udmærket sig i regnskabet endnu. I 2021-årsrapporten kommer Turf Tank ud med et tab på over 8 millioner kroner, lidt mere end året før.

Men Turf Tank, der har udviklet en robot til at male streger på fodboldbaner, lader sig ikke skræmme af de sløje tal. For de vil vokse de kommende år, og til den opgave skal der penge til.

Og nu har de rejst 145 millioner kroner, skriver Børsen.

Avisen beretter, at de to ejere, Johnny Laursen og Mikkel Jacobsen, selv skyder en tredjedel af beløbet i virksomheden, mens Vækstfonden, Danske Bank og EKF bidrager med den resterende del.

Og pengene skal altså understøtte den fortsatte vækst både ind- og udlands, hvor administrerende direktør Mikkel Jacobsen overfor avisen kan fortælle, at den nyligt rejste kapital skal bruges til at bygge lager op og ekspandere driften.

Til de foreløbigt sløje tal i det mest af alt røde regnskab fortæller Mikkel Jacobsen, at det såmænd blot er en del af forretningsmodellen, hvor Turf Tank i stedet for at sælge robotter i de fleste tilfælde lejer dem ud.

- Regnskabet ser ikke godt ud, fordi der ligger en stor investering til at starte med, som skal tjene sig ind over en lang periode. Vi skalerer lige nu kraftigt op, og 95 pct. af det salg, vi laver i år, kommer først til at give indtægter i de kommende år, siger Mikkel Jacobsen til avisen.

Han uddyber derudover, at de forventer at levere et positivt driftsresultat i 2023 og sorte bundlinjetal i 2024.

Turf Tank ApS
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Primært resultat -11,4 -5,9
Bruttofortjeneste 4,4 4,8
Resultat før skat -10,6 -9,2
Årets resultat -8,3 -7,6
Status balance 143,1 63,8
Egenkapital 44,1 32,4
Antal ansatte 27 19
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078